to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 02.02.2022

Πολιτική

Α.Τριανταφυλλίδης: Στην πρώτη γραμμή για το νέο Παιδιατρικό και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων, σύγχρονων και εξειδικευμένων δομών Υγείας στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ως εισηγητής εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την κατασκευή και λειτουργία του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Η ταλαιπωρημένη και μονίμως αδικημένη, από άποψη υγειονομικών και όχι μόνο δομών, Θεσσαλονίκη, αποκτά επιτέλους ένα Παιδιατρικό Νοσοκομείο-«στολίδι», ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ένα πάγιο και καθολικό αίτημα δεκαετιών των κατοίκων και των φορέων της πόλης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Της Θεσσαλονίκης που αν εξαιρέσει κανείς το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και το νέο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424» υστερεί δραματικά σε επίπεδο σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων. Άλλωστε η δραματική αυτή εικόνα αποτυπώνεται με τον μακάβριο αριθμό των 4011 θανάτων από την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, περισσότερων από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης για νέες σύγχρονες και εξειδικευμένες δομές εντάσσεται και το αίτημα που διατύπωσα προς την ηγεσία του Υπουργείου, με επίκαιρη ερώτηση, για την άμεση χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του σχεδίου νόμου ο κ.Τριανταφυλλίδης κάλεσε την Κυβέρνηση να εκπληρώσει έγκαιρα όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εν λόγω Σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στην κοινωνία της πόλης, ενώ μετέφερε και το αίτημα των τριών Δημάρχων της περιοχής (Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη) για την ολική αναμόρφωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου και άκρως επικίνδυνου οδικού δικτύου που οδηγεί στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Παράλληλα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε με σφοδρότητα την επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ να λειτουργήσει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επιχείρημα υπέρ της δημιουργίας κρατικών νοσοκομείων ιδιωτικού δικαίου. Εκτός και αν η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτό τον τρόπο ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές δείχνοντάς μας το πραγματικό της όραμα για το σύστημα υγείας. Ένα όραμα που θα κυριαρχείται από Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, δηλαδή σχήματα εγγυημένης κερδοφορίας για ιδιώτες και ζημιές για το δημόσιο, από κερδοσκόπους που θα επενδύουν και θα αποεπενδύουν κατά το δοκούν, αδιαφορώντας για τους ασθενείς, από μια υγεία πεδίο κερδοφορίας και όχι αντιμετώπισης υγειονομικών αναγκών με ισότιμο και ποιοτικό τρόπο», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)