to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ερχόμαστε από το μέλλον

Κατά την πρόσφατη τριήμερη συζήτηση στη Βουλή- ύστερα από την πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-απολαύσαμε τους υπουργούς και τους βουλευτές της φασίζουσας Νέας «Δημοκρατίας» της Μητσοτάκης Α.Ε να αποθεώνουν ανενδοίαστα το έργο της κυβέρνησης τους, αναπαράγοντας ως κουρντισμένα στρατιωτάκια αυτά που έλεγε το «σκονάκι», που προφανώς τους είχαν δώσει, δίνοντας μας την εντύπωση με αυτά που ακούγονταν, όχι μόνο ότι βρισκόμαστε σε άλλη χώρα αλλά σε άλλο πλανήτη!


Και μιλάω βέβαια για την κυβέρνηση  που ενέχεται για τον θάνατο των μισών τουλάχιστον συμπατριωτών μας από τις 23.000 που έχουν πεθάνει μέχρι τώρα, λόγω της εγκληματικής εγκατάλειψης του Ε.Σ.Υ για να το χαρίσει ουσιαστικά στους χορηγούς της, όπως έκανε με τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ  κλπ. Γι’ αυτήν που κατάργησε το κατακτημένο με αίμα 8ωρο. Γι’  αυτήν που το καλοκαίρι άφησε να καούν χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίες εκατοντάδων πολιτών. Κι ακόμη για την καταστροφέα της Παιδείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γι’ αυτήν που σέρνει  στα δικαστήρια δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τη διαφθορά και τα σκάνδαλα υπουργών της, τη στιγμή που το έγκλημα τους -που το κουκούλωσαν με την συνδρομή πρόθυμων δικαστών- είναι αυταπόδεικτο, αφού η Novartis αναγκάστηκε να πληρώσει 340.000.000 δολάρια στις Η.Π.Α, έπειτα από εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τις κλεψιές που έγιναν στην Ελλάδα από πολιτικά πρόσωπα, υπεύθυνα για την εισαγωγή και τιμολόγηση των σκευασμάτων της, από γιατρούς κλπ.
  
Μιλάω φυσικά για τους ά(χ)ρηστους, που ενώ είχαν προειδοποιηθεί από όλους τους μετεωρολόγους για τον επερχόμενο χιονιά άφησαν την Αττική να βουλιάξει στα χιόνια και τους πολίτες εγκλωβισμένους από το χιόνι στα αυτοκίνητά τους παγωμένους, χωρίς φαγητό και νερό για μέρες, όπως και χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Άκουσα ακόμη τους θλιβερούς ομιλητές τους να εκθειάζουν τον αρχηγό τους, τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον και “Μωυσή” ονομασθέντα από τα πετσωμένα Μέσα της διαπλοκής, για την –άκουσον άκουσον- «γενναιότητα» του να ζητήσει συγγνώμη, όταν παρουσίαζαν ότι τα πάντα τα έχει κάνει καλά στον υπερθετικό βαθμό!  Καλά δεν ντρέπονται; Ποιόν, αυτόν που για τις καταστροφές που έπληξαν τη χώρα επί των ημερών του θεωρεί υπεύθυνους όλους τους άλλους και κυρίως τους πολίτες, εξαιρώντας τον εαυτό του, καθότι «άριστος»;

Αυτόν που το κόμμα του χρεωστάει 342 εκ. ευρώ, τα οποία φοβάμαι ότι θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς  -και ο μέχρι πρότινος εταίρος του το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ χρωστάει κι αυτό 318 εκ. ευρώ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του ούτε ένα ευρώ; Και αξίζει βέβαια να σημειώσω ότι ο ίδιος  με την σύζυγό του, σύμφωνα με το τελευταίο «πόθεν έσχες», αν και διαθέτουν ετήσιο εισόδημα 144.692, καταθέσεις433.034 Ευρώ κι ακόμη κατέχουν  36 ακίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας και του εξωτερικού και 7 τροχοφόρα. Κι ας μην αναφέρω το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι της κ. Γκραμπόφσκι  το οποίο δεν υπάρχει στο πόθεν έσχες, ως όφειλε και την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε το Πρωτοδικείο του Παρισιού αλλά και η κατοχή από την ίδια εταιρείας offshore στα νησιά Κέυμαν, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφτηκε από τα Panama papers και δημοσιοποίησε δημοσιογράφος, που τώρα διώκεται. Ωστόσο, παρ’ όλη αυτή την τεράστια περιουσία τους, έχουν χρέος 1.319.000 ευρώ!

Μήπως γι’ αυτό τον λόγο το κόμμα τους, που λυμαίνεται τη χώρα, ψήφισε τον σκανδαλώδη νόμο με τον οποίο αμνηστεύονται τα τραπεζικά στελέχη που παραχωρούσαν αφειδώς και παράνομα τεράστια ποσά στα κόμματα της διαπλοκής και σε διάφορους χρυσοκάνθαρους;
Αλλά ας αφήσω τη Ν. «Δημοκρατία» και ας πάω στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το «εις παλλάς αμαρτίας υποπέσαν», για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του άρθρου μου. Καλά, νομίζουν ότι μιλούν σε ηλίθιους και λωτοφάγους και ότι προέκυψαν τώρα από παρθενογένεση; Αυτοί που πρώτοι ξέχασαν το σύνθημα του ιδρυτή τους ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και πως θα έφερναν τον σοσιαλισμό αλλά συγκυβέρνησαν με την άλλοτε επάρατο; Αυτοί που αποτέλεσαν τον ηθικό ολετήρα των Ελλήνων με την σκανδαλώδη διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος, αλλά και των πολλών δισεκατομμυρίων από την Ε.Ο.Κ- Ε.Ε, που αντί να κατευθυνθούν σε παραγωγικές επενδύσεις και στην αναδιάρθρωση της οικονομίας, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χώρας και του λαού μας, σπαταλήθηκαν για τη δημιουργία πελατειακού κράτους, για τον πλουτισμό υπουργών και στελεχών τους, που κάποιοι πρωτοκλασάτοι απ’ αυτούς φυλακίστηκαν; Που με τα χρήματα που σπατάλησαν, έκαναν να ανθίσουν τα «σκυλάδικα» και κάθε λογής κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στην επαρχία, γιατί δεν καθοδηγήθηκαν, κυρίως οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι και όχι μόνο, και δεν ελέγχθηκαν; Και βέβαια που μαζί με την Ν.Δ χρεοκόπησαν τη χώρα και οδήγησαν τον λαό μας στον Γολγοθά των μνημονίων;

Και ακόμη, συμμετέχοντας ενθέρμως στο Αντισύριζα μέτωπο, στις παραμονές των εκλογών του 2019 η προτεραιότητα τους ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η στρατηγική νίκη της Δεξιάς, πράγμα που επετεύχθη, με τις καταστροφικές συνέπειες από την εγκληματική της πολιτική, που τώρα καταγγέλλουν, χωρίς να παραλείπουν βεβαίως να κατηγορούν ταυτόχρονα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, προκαλώντας θυμηδία;

Τελειώνω με την αγόρευση του θεωρούμενου σοβαρού και ανήκοντος στην αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ «έρχεται από το μέλλον». Καλά, καταλαβαίνει ο κύριος αυτός τι λέει ή δεν κατανοεί τη σημασία των λέξεων που χρησιμοποιεί; Ακούγοντάς τον, μου ήρθαν στο νου οι στίχοι από το εξαιρετικό ποίημα του Γ. Σεφέρη «Τελευταίος σταθμός» που νομίζω πως θα ταίριαζε πιο πολύ να ειπωθεί από τον συγκεκριμένο:

«Ερχόμαστε από την Αραπιά, την Αίγυπτο την Παλαιστίνη, τη Συρία,
…………………………………………………………………………..
Ερχόμαστε από την άμμο της έρημος από  τις θάλασσες του Πρωτέα,
Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες…»                                                                                                             

Κλείνοντας, το μόνο που μπορώ να πω είναι: Αχ πού είσαι μεγάλε Μέντη Μποστατζόγλου (Μποστ) για να απαθανατίσεις με το πενάκι σου τις γελοιότητες που ακούμε όχι μόνο απ’ τον συγκεκριμένο κύριο αλλά κυρίως από τον πολιτικό εξόριστο-όταν ήταν έξι μηνών-πρωθυπουργό και τους συν αυτώ αστέρες!

* Ο Διονύσης Φραγκούλης είναι πρώην Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)