to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 02.02.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Με την πρόταση μομφής αναδείχθηκε η ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης

O βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στην εκπομπή «χωρίς Χρώμα» του Γ. Βαθιώτη στο Art tv.


«Κίνηση ΜΑΤ του Αλέξη Τσίπρα», χαρακτήρισε την πρόταση μομφής, καθώς «αναδείχτηκε το πολιτικό ζήτημα της ανεπάρκειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η ολοκληρωμένη πρόταση Τσίπρα για εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική πρόταση». Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «χωρίς Χρώμα» του Γ. Βαθιώτη στο Art tv. «Μπορεί να δημιουργηθεί το προοδευτικό μέτωπο και να δώσει νικηφόρα προοπτική στα λαϊκά αιτήματα», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, η συζήτηση στη Βουλή, έφερε στο επίκεντρο τα μείζονα ζητήματα της συγκυρίας που είναι οι θάνατοι από την πανδημία, αφού είμαστε στη πρώτοι αν εκ. και είναι τραγικό, την ακρίβεια και την κατάντια του επιτελικού κράτους με αφορμή την χιονόπτωση και το απαράδεκτο γεγονός ότι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους στον αστικό ιστό της Αθήνας και έκλεισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες με μεγάλα νοσοκομεία.

Πανδημία και ακρίβεια έχουν επιταχυντή την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θεωρεί προσωρινή την άνοδο τιμών. Ζητήσαμε να μειωθούν ο ΕΦΚ στα καύσιμα, ο ΦΠΑ στο ψωμί, να ανεβεί στα 800 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός, αλλά η κυβέρνηση αρνείται. Οσα κάνει είναι πολύ λίγα. Επίσης επιδίδεται σε «δημιουργική λογιστική» με τις ΜΕΘ. Και δεν επιτάσσει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί η κοινωνία στις πολιτικές συρρίκνωσης του ΕΣΥ. Η άποψή μας είναι ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Και αυτό αποτελεί κομβικό σημείο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση αλλά και σημείο σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)