to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 02.02.2022

Αθλητισμός

Κ. Μάρκου: Ρίζα της οπαδικής βίας οι σχέσεις των χούλιγκαν με τους ιδιοκτήτες των ομάδων

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κώστας Μάρκου, μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε εκτενώς στο αποτρόπαιο περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων χρησιμοποιούν τους οργανωμένους οπαδούς για να ασκήσουν πολιτική εξουσία. «Τι έκανε η κυβέρνηση για την εκρίζωση της σχέσης αυτής; Απολύτως τίποτα», επισήμανε


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Κώστας Μάρκου μίλησε στη Βουλή ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Κ. Μάρκου αναφέρθηκε εκτενώς στο αποτρόπαιο περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο κ. Μάρκου το τραγικό αυτό γεγονός αναδεικνύει πάλι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, η Κυβέρνηση ουδόλως έχει αντιμετωπίσει στην πράξη. Το μόνο που έχουμε δει ως τώρα από την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της οπαδικής βίας με ωραίες διακηρύξεις και θεωρητικές εκφράσεις, αλλά και με την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», μέσω της αυστηροποίησης των ποινών και την άγριακαταστολή.

Το πρόβλημα όμως δεν αγγίζεται στον πυρήνα του με τον τρόπο αυτό, ούτε, πολύ περισσότερο, λύνεται με τα ωραία λόγια και με την καταστολή. Για παράδειγμα, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η κυβέρνηση αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ χούλιγκαν και ιδιοκτητών ομάδων. Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων χρησιμοποιούν τους οργανωμένους οπαδούς για να ασκήσουν πολιτική εξουσία. Τι έκανε η κυβέρνηση για την εκρίζωση της σχέσης αυτής; Απολύτωςτίποτα.-

Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ανέφερε ότικάθε φορά που εμφανίζεται στην δημόσια σφαίρα ένα σοβαρό περιστατικό, παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός και ζητάει από τις Υπηρεσίες να πράξουν ότι απαιτείται για την διαλεύκανσή του. Οι δηλώσεις αυτές, εκτός του ότι προσβάλλουν τους Υπουργούς του και τις Υπηρεσίες, καταδεικνύουν και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν κατατείνουν στην επίλυση των προβλημάτων αλλά στην επικοινωνιακή τους διαχείριση.

ς:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)