to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 02.02.2022

Κοινωνία

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.


 Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200μ). Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -4 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 3/2:

Στη Θράκη προβλέπονται χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική ελοπόννησο, το Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται βροχές, στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν και περιοχές κυρίως στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία όπου δεν θα ξεπεράσει στους 2 με 3 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)