to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:29 | 01.02.2022

Κοινωνία

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές - Πώς θα εξελιχθεί

Τα καιρικά φαίνομενα αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας (της Τρίτης 1/2) καθώς και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή


Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το μεσημέρι της Τρίτης το νέο κύμα κακοκαιρίας που συνοδεύεται από καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στα πελάγη.

Από τις 20.00 μάλιστα επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση με συνοδεία κεραυνών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα καιρικά φαίνομενα αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και τις πρωινές ώρες της Τετάρης, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το βράδυ και αύριο Τετάρτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

O καιρός την Τετάρτη 2/2

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 6 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)