to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 01.02.2022

Πολιτική

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μονόδρομος η παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας

«Ζητάμε την παραίτησή του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, ώστε με το γενικό αίτημα του κόσμου της εκπαίδευσης για απομάκρυνση της κ. Κεραμέως από τη θέση της υπουργού να απελευθερωθεί ο χώρος της Παιδείας από τον αυταρχικό κλοιό του νεοφιλελευθερισμού και του σκοταδισμού. Είναι πια δημοκρατική ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ»


Η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:


Η παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας θα διασφαλίσει το χαμένο κοινωνικό κύρος του Υπουργείου Παιδείας

             Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του για προκλητική και εξοργιστική κατάχρηση εξουσίας.

Η θητεία του κ. Κόπτση  είναι συνδεδεμένη με ένα αδιάλειπτο συνεχές διοικητικού αυταρχισμού, αυθαιρεσιών και παράτυπων ενεργειών που δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο ως πρόσωπο αλλά το θεσμό του Γενικού Γραμματέα και συνολικά το Υπουργείο. Με την   καινοτομία των προφορικών εντολών και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ως «μέθοδο διοίκησης» στην πράξη επιχειρεί ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς. Ανάλογες πρακτικές δείχνουν διοικητική αδυναμία, ανικανότητα πειθούς, άγνοια της λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έλλειψη σεβασμού στους εκπαιδευτικούς και αδιαφορία για μια παραγωγική και συναινετική λειτουργία των σχολείων. Οι εκ των υστέρων προφορικές ή γραπτές «διευκρινίσεις» που πολλές φορές αναγκάστηκε να κάνει για τις παρεμβάσεις του δείχνουν παροιμιώδη προχειρότητα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η προσωπική του παρέμβαση και οι κλήσεις του στα κινητά διευθυντών σχολείων και  συναδέλφων του,  τους οποίους  απείλησε με κυρώσεις αν δεν κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους. 

Όλα αυτά γίνονται προκειμένου η προϊσταμένη του υπουργός να παριστάνει ότι όλα λειτουργούν "κανονικά" στα σχολεία των 200.000 κρουσμάτων σε 4 μήνες. Στα σχολεία όπου ισχύει η παγκόσμια πρωτοτυπία να αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος όταν έχει «εξασφαλιστεί» η μέγιστη δυνατή διασπορά της πανδημίας («50%+1»). Στα σχολεία του σκανδάλου Cisco. Στα σχολεία που δύο χρόνια μετά την πανδημία δεν υπάρχει η υποδομή για διενέργεια τηλεκπαίδευσης. Με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις πληγείσες περιοχές να υφίστανται ακόμη τις συνέπειες από τη διάλυση του "επιτελικού" κράτους.

Παρ’ ότι ο ίδιος ο κ. Κόπτσης γνώρισε το τι σημαίνει κομματική αμεροληψία στη δημόσια διοίκηση στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε στη συνέχεια να εξελιχθεί σε "κομματικό υπέρμαχο" της ΝΔ,  σε συντονιστή του κομματικού κράτους της Δεξιάς στην εκπαίδευση και σε διώκτη των συναδέλφων του.

Ζητάμε την παραίτησή του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, ώστε με το γενικό αίτημα του κόσμου της εκπαίδευσης για απομάκρυνση της κ. Κεραμέως από τη θέση της υπουργού να απελευθερωθεί ο χώρος της Παιδείας από τον αυταρχικό κλοιό του νεοφιλελευθερισμού και του σκοταδισμού. Είναι πια δημοκρατική ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)