to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 01.02.2022

Πολιτική

Στο Μαραθώνα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Στήριξη των παραγωγών κηπευτικών ζητά ο Στ. Αραχωβίτης

Τις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία “Ελπίδα” επισκέφθηκε, χθες, 31 Ιανουαρίου, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης συνοδεία κλιμακίου του κόμματος, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ανατ. Αττικής Π. Σκουρολιάκο και Χρ. Σπίρτζη και τον υπεύθυνο του Αγροτ. Τμήματος της ΝΕ Ανατ. Αττικής Γ. Μπουλέκο.


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοντά στους αγρότες του Μαραθώνα, μετά τις καταστροφές

Κατέρρευσαν θερμοκήπια και καταστράφηκαν οι σοδειές των αγροτών της περιοχής, προκαλώντας πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά. Η μεγαλύτερη οικονομική ζημιά, όμως, προέρχεται ακριβώς από την καταστροφή των θερμοκηπίων, αφού απαιτούνται κεφάλαια για την αποκατάστασή τους.

Ο Μαραθώνας, τροφοδοτεί με 500 φορτηγά καθημερινά την Αθήνα και τον Πειραιά.

Αμέσως μετά την καταστροφή, κατέθεσα ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εκθέτοντάς του την κατάσταση και ζητώντας να πάρει μέτρα για την άμεση αποζημίωση των παραγωγών.

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες στη Βουλή» διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς οι εκπόρσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αραχωβίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα κ. Βάρσο, μέλη του Συλλόγου, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα κ. Κυπαρίσση και παραγωγούς της περιοχής για τις ζημιές, μετά την επέλαση του χιονιά στην Ανατολική Αττική.

Όπως διαπίστωσε και ο ίδιος στην αυτοψία του, η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς, πολλά θερμοκήπια κατέρρευσαν, ενώ το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς είναι τεράστιο.

“Προτείναμε λύσεις για τη στήριξη των παραγωγών που είχαμε εφαρμόσει κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ και πάλι ν' αφουγκραστούμε τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις, τα αιτήματά τους” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)