to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 31.01.2022

Πολιτική

«Ο Πλευρης παραδέχθηκε τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής»

Συζητήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος προς τον Υπουργό Υγείας για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία Ανατολικής Αττικής


Με την Ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε από τον Υπουργό να απαντήσει στο τί προτίθεται να κάνει ώστε να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ο σημαντικότατος ρόλος αυτών των δομών Υγείας, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις τοπικές κοινωνίες, όσο και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα το ΚΥ Καλυβίων, το ΚΥ Ραφήνας και το ΚΥ Καπανδριτίου είναι κέντρα αναφοράς Covid-19. Τούτες τις ώρες δοκιμάζεται η αντοχή τους. Όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ανατολικής Αττικής είναι υποστελεχωμένες και έχουμε ήδη τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αποδέχθηκε πως πράγματι τα ΚΥ της Ανατολικής Αττικής είναι υποστελεχωμένα, ότι αυτό οφείλεται στις μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς ενίσχυση των νοσοκομείων στην πανδημία και ισχυρίστηκε ότι έγιναν προσπάθειες ενίσχυσής τους με έναν αριθμό, μικρό κατά την άποψη του βουλευτή, γιατρών. Παραδέχθηκε, επίσης, πως αυτά τα ΚΥ δέχονται μεγάλη πίεση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, κάτι που επιτείνει το πρόβλημα. Πρόσθεσε δε ότι στις επόμενες προκυρήξεις πρoσλήψεων θα υπάρξει και πρόβλεψη ενίσχυσης των ΚΥ της Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Σκουρολιάκος επανήλθε θυμίζοντάς του πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε το ΚΥ Καλυβίων με 4 γιατρούς και το παρέδωσε το 2019 με 42 γιατρούς. Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας, αφού αφαίμαξε κυριολεκτικά τα ΚΥ της Ανατολικής Αττικής από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έρχεται τώρα με μερικές προσλήψεις επικουρικών να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, ισχυριζόμενος ότι τα ενίσχυσε.


...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)