to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 31.01.2022

Πολιτική

Πυρά Ξανθού στη Βουλή: Το Παίδων Πεντέλης, απόδειξη της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της πανδημίας

«Ο κ. Πλεύρης επιμένει να είναι εκτός εφημεριών το Παίδων Πεντέλης – η απαξίωση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης συνεχίζεται»


Συζητήθηκε σήμερα (31/1/22) στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα "Η αναστολή εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποτελεί "ακρωτηριασμό" της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης".

Η υπόθεση της μετατροπής του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο και της συνεπαγόμενης αναστολής της εφημεριακής του, εξελίσσεται σε άλλο ένα διαχειριστικό φιάσκο  και μία ακόμα πανωλεθρία της κυβέρνησης και του  Υπουργείου Υγείας. Εν μέσω επιδημικού κύματος και την ώρα που τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά και κανονικά θα έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα και να αναλάβει η ΠΦΥ το μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να απαξιώσει ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής για να προσθέσει 6 εμβολιαστικές γραμμές  (στις 4 που ήδη λειτουργούσαν).   Πρόκειται για μια υγειονομικά επικίνδυνη πολιτική επιλογή, την οποία μάλιστα ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσπάθησε να την επιβάλλει με ακραίο αυταρχισμό, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη  απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η αναστολή της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι δεν υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης του  νοσοκομείου.

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας τελεί υπό καθεστώς πανικού μπροστά στην  απώλεια ελέγχου της πανδημίας και το συνακόλουθο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Και ότι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας δεν πείθουν κανένα, ειδικά όταν έγινε ταυτόχρονα προσπάθεια  μετακίνησης  ειδικευομένων από τα υπόλοιπα δύο παιδιατρικά  νοσοκομεία για να στελεχωθεί το mega-εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και όταν διακινούνται αυτήν την περίοδο σενάρια συγχωνεύσεων και αναστολής λειτουργίας δημόσιων δομών του ΕΣΥ στο όνομα του «νέου υγειονομικού χάρτη». Η απαξίωση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στο Λεκανοπέδιο είναι «τροχειοδεικτική βολή» για τη στρατηγική  της συνολικής υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ. από την  κυβέρνηση, η οποία είναι προσηλωμένη στο νεοφιλελεύθερο δόγμα και με τις επιλογές της ευνοεί τους κλινικάρχες.

Ωστόσο τα αντανακλαστικά των εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών που εξυπηρετούνται από αυτό το εξειδικευμένο νοσοκομείο,  ενεργοποιήθηκαν άμεσα και προέκυψαν μαζικές αντιδράσεις και  κινητοποιήσεις.  Αυτές οι διαμαρτυρίες οδήγησαν τη Διοίκηση της  1ης ΥΠΕ στις 27/01/22 να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την ακύρωση του σχεδιασμού, τη λειτουργία μόνο  5 εμβολιαστικών γραμμών   και την επάνοδο του Παίδων Πεντέλης  στο σύστημα παιδιατρικής  εφημερίας. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Υγείας επιμένει σε μια απόφαση που «ακρωτηριάζει» το δημόσιο σύστημα υγείας, ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τα παιδιά και τις οικογένειές τους .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)