to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 31.01.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στ. Καπάκος: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγάζει πόρισμα για δίκη που πρόκειται να γίνει

«Τη δημοσιογραφία και τα μάτια μας. Συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα»


«Είναι θλιβερό γεγονός, ο ανώτατος πολιτικός παράγοντας, ο πρωθυπουργός να βγάζει αποτέλεσμα σε μία δίκη που πρόκειται να γίνει. Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι πρωτοστάτησαν στη συκοφαντία κατά της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση Φουρθιώτη. Είναι  οι ίδιοι που έχουν στο ψηφοδέλτιό τους άνθρωπο που διαπραγματεύεται με τον Φουρθιώτη και δίνει εντολές πώς να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος, κάνοντας έκκληση για συμμετοχή των δημοσιογράφων στις εκλογές του σωματείου τους, προκειμένου η ΕΣΗΕΑ να είναι ισχυρή και να αποτελέσει το στήριγμα των επερχόμενων αγώνων.

«Μέχρι χθες είχαν ψηφίσει 1.800 άτομα. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τη δύση του ήλιου, αλλά εικάζω ότι θα δοθεί μια μικρή χρονική παράταση. Είναι εύλογο να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατί οι καιρικές συνθήκες και η πανδημία, δεν βοήθησαν.

Εμείς ως παράταξη είχαμε ζητήσει να υπάρχει μεικτή ψηφοφορία, τόσο ηλεκτρονική όσο και δια ζώσης.  Ο λόγος που δεν επελέγη η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν γιατί στη γενική συνέλευση που έγινε το Νοέμβριο, για μία ψήφο δεν πέρασε η πρόταση μας, παρότι όλοι γνώριζαν ότι οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι πιο δύσκολοι λόγω πανδημίας. Η μικροπαραταξιακή λογική μικρών παρατάξεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ, αλλά και του πελατειακού συνδικαλισμού διαφώνησαν με προτάσεις τόσο για τη μεικτή ψηφοφορία όσο και για το να πάνε προς το τέλος Φεβρουαρίου, όσο και για να υπάρχει μία επιμήκυνση των ημερών της διαδικασίας. 

Είναι προφανές ότι οι μικρές γκρούπες θέλουν μικρή συμμετοχή για να βγάζουν έδρες.  Δυστυχώς ζουν στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί όταν δεν υπάρχει συμμετοχή στο πιο ιστορικό σωματείο της χώρας, από νομιμοποιείται το ίδιο σωματείο, και μάλιστα τη στιγμή που πλήττεται ο κλάδος με τον χειρότερο τρόπο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)