to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 29.01.2022

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Εντυπωσιακό ότι οι βουλευτές της ΝΔ δυσκολεύονται τόσο πολύ να στηρίξουν τους υπουργούς τους»

Την πεποίθησή του ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα τα πράγματα στη χώρα να πάνε διαφορετικά, με την προϋπόθεση ότι θα φύγει η σημερινή κυβέρνηση, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Alpha 9.89 κι ενώ στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση μομφής.


«Οι κινήσεις μέσα στη Βουλή δεν κρίνονται μόνο από τη στενή αριθμητική του κοινοβουλίου. Κρίνονται και από το κατά πόσο συνομιλούν με τα αιτήματα της κοινωνίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογράμμισε: «η δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία που ζητάει τα πράγματα να πάνε αλλιώς». «Ένα πλειοψηφικό ρεύμα που δεν στέκεται μόνο στα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, με τη διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής, αλλά “ακουμπά” και την πανδημία και την ακρίβεια», πρόσθεσε.

«Δε συζητάμε μόνο για τη διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «όταν το καλοκαίρι με 2 μποφόρ κάηκε η μισή χώρα και η Βόρεια Εύβοια σβήστηκε από το χάρτη, δεν ζητήσαμε εκλογές ούτε κάναμε πρόταση μομφής». «Κάναμε μια σειρά από προτάσεις για το πώς θα έπρεπε να αναδιοργανωθεί η πολιτική προστασία, γιατί η εκτίμησή μας είναι ότι δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα ολοένα θα εντείνονται το επόμενο διάστημα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ισχυρά δημόσια εργαλεία». «Η ΝΔ όμως δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία, αυτή είναι η βασική μας διαφορά», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η τραγωδία είναι ότι, εν μέσω πανδημίας, έχουμε μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε. «Μόνο μέσα στο Γενάρη –που βαφτίστηκε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ως ο τελευταίος μήνας της πανδημίας- έχουμε ήδη 2.405 απώλειες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η χώρα συνεχίζει να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους». «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει πανδημία. Αλλά όταν είσαι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο, κάτι έχει γίνει πολύ λάθος», υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο μέτωπο της ακρίβειας, επισήμανε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει αυτή τη στιγμή να είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010, ενώ είναι στις τρεις πρώτες χώρες με τις πιο ακριβές τιμές στο ρεύμα». «Τις τελευταίες πέντε μέρες είδαμε όλοι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις διακοπές ρεύματος», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανέφερε χαρακτηριστικά: «την ίδια στιγμή, αυτές τις μέρες, τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, στελέχη που πληρώνονται με 100.000 και 150.000 ευρώ το χρόνο, θα πάρουν 50% μπόνους». «Είναι ένα στοιχείο ηθικής παρακμής της σημερινής κυβέρνησης, άλλος ένας λόγος γιατί πρέπει να φύγει», είπε.

Σχετικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «είναι εντυπωσιακό ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται τόσο πολύ να υποστηρίξουν τους υπουργούς τους». «Δεν μπορεί κανείς να πει, για παράδειγμα, ότι ο κ. Καραμανλής τα έκανε καλά στις μεταφορές, γιατί τότε θα έπρεπε να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να έμειναν εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο Λιανοκλάδι επί 20 ώρες, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση», τόνισε. «Θα έπρεπε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο κ. Θεοδωρικάκος, μέσω της Τροχαίας, δεν έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. Πρόσθεσε δε «ότι θα έπρεπε να μας εξηγήσουν γιατί τα πήγε τόσο άσχημα ο κ. Στυλιανίδης», λέγοντας ότι «όλα αυτά αφορούν ένα φαινόμενο, για το οποίο οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει πέντε μέρες πριν».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα, μια κυβέρνηση που δεν στηρίζει τους πολίτες απέναντι στο τεράστιο κύμα της ακρίβειας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ένοχο να διαχειριστεί το έγκλημα. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε εκλογές», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)