to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 29.01.2022

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Αληθεύει ότι το υπ. Παιδείας επέμενε να βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους την περασμένη Δευτέρα;

Με αίτημα να κατατεθούν τα πρακτικά των κυβερνητικών συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ξεκίνησε ο Νίκος Φίλης την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Στη  συνέχεια, επικαλούμενος πληροφορίες, έθεσε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις προς την κυβέρνηση:

Πρώτον, αν είναι αλήθεια πως στις κυβερνητικές  συσκέψεις για την κακοκαιρία απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του καυτηρίασε τον ίδιο υπουργό γιατί εμπιστεύθηκε τις διαβεβαιώσεις της Αττικής Οδού, σαν οι εταιρείες που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο να είναι «κράτος εν κράτει».

Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε το υπουργείο Παιδείας: αληθεύει πως ο εκπρόσωπός του στη σύσκεψη της Κυριακής 23 Γενάρη επέμεινε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα, 24/1;

«Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν είχαν μείνει ανοιχτά τα σχολεία, αν είχαν βγει στους δρόμους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με τα αυτοκίνητα, με σχολικά λεωφορεία, αν είχαν εγκλωβιστεί μαθητές στην Αττική Οδό», είπε ο πρώην  υπουργός Παιδείας και επανέλαβε το αίτημα να κατατεθούν τα σχετικά πρακτικά.

Και συνέχισε ο Ν. Φίλης: είναι αναγκαίο να γίνει το γρηγορότερο δυνατό πολιτική αλλαγή. Γνωρίζουμε καλά ότι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ένα αριθμητικό γεγονός. Γύρω της συνασπίζονται μεγάλα συμφέροντα, η διαπλοκή, οι τραπεζίτες και τα κυρίαρχα Μέσα, με λάφυρο τον πλούτο της χώρας. Πρόκειται για προσπάθεια ανασυγκρότησης του αστικού πολιτικού συστήματος, που έχει απονομιμοποιηθεί από την χρεοκοπία των μνημονίων και επιζητεί να πάρει ρεβάνς. Για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, ανάμεσα σε δυο πόλους, που οργανώνονται προγραμματικά και ιδεολογικά: ο ένας γύρω από τη Δεξιά, που πηγαίνει ολοένα και δεξιότερα, και ο άλλος γύρω από την Αριστερά. Ενδιάμεσες - ουδέτερες συναινέσεις, σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης, δεν υπάρχουν. Η Αριστερά είναι η δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα κληθεί να βγάλει ξανά τη χώρα από την κρίση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)