to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 29.01.2022

Κοινωνία

Παίδων Πεντέλης: Ανακαλείται η μετακίνηση παιδιάτρων στα εμβολιαστικά κέντρα και η μείωση εφημεριών

Μετά την αγωνιστική στάση των εργαζομένων και τις γενικότερες αντιδράσεις, εστάλη την Πέμπτη επείγον έγγραφο από τον Διοικητή της 1η ΥΠΕ με το οποίο ανακαλείται η μετακίνηση των ειδικευόμενων παιδιάτρων στα εμβολιαστικά κέντρα και η απόφαση για μείωση των εφημεριών του παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.


Όπως αναφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παιδιατρικής, του «Παίδων Αγ. Σοφία», «από χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε με βάση την καινούργια απόφαση της 1ης ΥΠΕ  ότι εν τέλει το εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" θα στελεχωθεί από ιδιώτες και εθελοντές ιατρούς. Στο νοσοκομείο μας υπήρξε από νωρίς το πρωί επικοινωνία με το γραφείο της διοίκησης που μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι αυτό ισχύει και ότι δεν θα μετακινηθούν ειδικευόμενοι ιατροί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως και συγκεκριμένα το μεσημέρι, ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη προσωπικού ότι αυτό δεν ισχύει, ότι πρέπει να πάμε κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να μας αναφέρει καν μέχρι πότε. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και μαζευτήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου μας, όπου ήρθαν και συνάδελφοι μας από το «Π. και Α. Κυριακού».

Στη συνέχεια σε διαμαρτυρία στον διοικητή του νοσοκομείου μας ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ανάκληση απόφασης για την μετακίνηση του προσωπικού  και επανέλαβε ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η στελέχωση του εμβολιαστικού, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Εμείς ως ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής γνωστοποιήσαμε στον διοικητή τις προθέσεις μας ότι την Δευτέρα 31/01 12μ.-3 μ.μ., θα προχωρήσουμε κανονικά σε στάση εργασίας και σε όποια άλλη κινητοποίηση αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, ότι διαφωνούμε και συνεχίζουμε να μην δίνουμε ονόματα συνάδελφων. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στο «Π. και Α. Κυριακού» οι ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής, με τη στήριξη της διεύθυνσης των κλινικών τους, επίσης δεν δίνουν ονόματα για να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο. Είναι αν μην τι άλλο κοροϊδία, ενώ υπάρχει καινούργια απόφαση, να συνεχίζουν να μας πιέζουν να στελεχώσουμε το mega εμβολιαστικό Προμηθέας ενώ τους έχουμε ενημερώσει ότι δεν μπορούν καν να βγουν τα προγράμματα εφημέρευσης των κλινικών μας και του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας.

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκφοβισμό. Την Δευτέρα 31 Γενάρη στάση εργασίας στο νοσοκομείο 12μ. - 3 μ.μ. και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο. Απαιτούμε: Καμία μετακίνηση Παιδιάτρου από τα νοσοκομεία, άμεση στελέχωση και λειτουργία των εμβολιαστικών δομών με μόνιμο προσωπικό στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», καταλήγουν.

Με πληροφορίες από 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)