to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 28.01.2022

Πολιτική

«Απέτυχε σε όλες τις κρίσεις που είχε να διαχειριστεί»: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πρόταση μομφής κατά Μητσοτάκη

Τα τραγικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που ζούμε τα τελευταία 2,5 χρόνια επισημαίνουν σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της έναρξης της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν τις ανεπάρκειες του δήθεν «επιτελικού» κράτους σε διάφορους τομείς, με έμφαση βεβαίως στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, τα ημίμετρα για την ακρίβεια και την πρόσφατη ανικανότητα στην αντιμετώπιση μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, αλλά και σε επιμέρους τομείς αρμοδιότητάς τους.

Ενδεικτικά:

Χρ. Γιαννούλης: «Η πρόταση δυσπιστίας είναι το πρώτο βήμα. Οι εκλογές θα μας λυτρώσουνε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Για να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο πρέπει να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η πρόταση δυσπιστίας είναι το πρώτο βήμα ενός ανένδοτου», τόνισε μιλώντας στο OPEN, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης.

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα προσκλητήριο στη συνείδηση όλων των βουλευτών. Δεν γίνεται το ΚΙΝ.ΑΛ να υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας αλλά την ίδια ώρα να τάσσεσαι κατά της προσφυγής στις κάλπες. Οφείλαμε να εργαστούμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, των κοινωνικών ανισοτήτων, της ανεργίας. Και αυτό κάναμε με εποικοδομητικές προτάσεις. Απέναντι μας όμως είχαμε μία ανεύθυνη και αλαζονική κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρ. Γιαννούλης.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να σωθεί ο τόπος. Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα ακόμη βήμα με στόχο να αποκτήσει ξανά αυτή η χώρα ελπίδα μέσω της πολιτικής», επισήμανε, εξάλλου, μιλώντας στο Kontra Channel, ο  Χρήστος Γιαννούλης.

«Να απαλλαγεί από μία κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, που με τις αποφάσεις της έχει καθηλώσει την οικονομική δραστηριότητα. Μία κυνική κυβέρνηση που διαχειρίζεται με αναποτελεσματικό τρόπο την υγειονομική κρίση. Μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να θεωρούμε κανονικότητα την απώλεια 100 συνανθρώπων μας κάθε μέρα από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και δυόμιση χρόνια λάμπει διά της αδράνειας της».

Τ. Ελευθεριάδου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παντού-Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, και εξηγεί:

«Στην πανδημία, η χώρα μας συνεχίζει να έχει απώλειες, δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη. Διακηρύσσει διαρκώς το τέλος της πανδημίας, υιοθετώντας αλλοπρόσαλλα ή/και τιμωρητικά μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010.

Το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται μια επικοινωνιακή φούσκα. Ανίκανο, αργοκίνητο, βονοπαρτικό αφήνει οδηγούς εγκλωβισμένους, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, εφημερεύοντα νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία, προσηλωμένο στην προσπάθειά του να μην  πληγεί ο-εξαφανισμένος τις κρίσιμες ώρες-πρωθυπουργός.

Ο εκφυλισμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το νούμερο 2 της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να συνομιλεί με έναν υπόδικο και να τον ενημερώνει για το νομοθετικό έργο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της χειρότερης κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση στο αδιέξοδο. Γιατί πρέπει να ανασαίνει ο τόπος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να τοποθετηθούν καθαρά, και όχι με «ήξεις-αφήξεις» τοποθετήσεις και ίσες αποστάσεις. Συμφωνούν να φύγει, εδώ και τώρα, η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη;»

Η δημοσίευση ανανεώνεται περιοδικά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)