to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:36 | 27.01.2022

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Ανεπάρκεια επιχειρησιακού σχεδίου και υποτίμηση του επιστημονικού κόσμου

«Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, είναι μια αδύναμη και ανεύθυνη κυβέρνηση η οποία «νομίζει» ότι με μια συγνώμη θα λυθούν τα προβλήματα και ότι θα ξεφύγει από τις βαριές της ευθύνες. Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε και πρέπει να παραιτηθεί», τονίζει η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο BlueSky


H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 26.01.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό BLUESKY TV, στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση καθώς απέτυχε πλήρως στην διαχείριση της κρίσης λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς, αν και το καιρικό φαινόμενο είχε προβλεφθεί έγκαιρα από τους επιστήμονες.

Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, είναι μια αδύναμη και ανεύθυνη κυβέρνηση η οποία «νομίζει» ότι με μια συγνώμη θα λυθούν τα προβλήματα και ότι θα ξεφύγει από τις βαριές της ευθύνες. Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε και πρέπει να παραιτηθεί.

Παράλληλα όμως, στελέχη της κυβέρνησης προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Αρχικά ο κύπριος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το αμίμητο «κρατήσαμε το κράτος λειτουργικό», ή ο υφυπουργός Εσωτερικών με το «ανεβασμένο το επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας» και άλλα πολλά…

Σχεδόν 3000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποσύρθηκαν το απόγευμα λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, ενώ 300-400 αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμα ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό και συγχρόνως στο πεδίο της πανδημίας έχουμε καθημερινά χιλιάδες θύματα και τον κατάλογο των θυμάτων να αυξάνει.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Δεν διδάχθηκε τίποτα ούτε από τον Ιανό, ούτε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ούτε από τον Μπάλλο και προσπαθεί με την αποζημίωση των 2000 ευρώ ανά αυτοκίνητο στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό να λύσει το πρόβλημα. Όμως ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και θα υπάρξει δυνατότητα προσφυγής και στη δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την Αττική Οδό, έκλεισαν και κύριες οδικές αρτηρίες (Κατεχάκη, Μεσογείων, Λαυρίου, Μαραθώνος κλπ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)