to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ζητείται ελπίς» ή όταν οι λέξεις εκδικούνται

Ο ευφημισμός είναι η χρήση μιας λέξης στη θέση μιας άλλης που θεωρείται λιγότερο αρνητική ή δυσοίωνη απ’αυτήν που αντικαθιστά. Την παγανιστική αυτή αντίληψη έχοντας υπόψη η ΕΜΥ την από ημερών αναμενόμενη χιονοθύελλα σε περιοχές της χώρας μας -της Αττικής συμπεριλαμβανομένης- την ονομάτισε και προς εξευμενισμό της «Ελπίδα».


Ο μητσοτακικός θίασος για άλλη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να θριαμβολογήσει εκ των προτέρων για την άρτια οργάνωση του «επιτελικού κράτους» παίρνοντας τη ρεβάνς για το μπάχαλο την καμένης γης του 1,5 εκατομμυρίου στρεμμάτων κατά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού σε συνθήκες άπνοιας, για τη «Μήδεια» του περασμένου χειμώνα, καθώς και για τις πλημμύρες του «Μπάλλου» τον περσινό Οκτώβρη.

Τα δελτία ειδήσεων, όλες τις προηγούμενες μέρες, παρουσίαζαν τον αρχιστράτηγο Πατούλη με εξέχοντες επιτελικούς να κορδώνονται ως κούρκοι μπροστά σε παρατεταγμένα και απαστράπτοντα εκχιονιστικά μηχανήματα -μισθωμένα και ακριβοπληρωμένα κατά την προσφιλή τους συνήθεια από ιδιώτες- χωρίς δυστυχώς το λογότυπο της ΝΔ κατά την πρακτική των rafale.

Για μια ακόμη φορά κατέφυγαν στη δοκιμασμένη επικοινωνιακή τους τακτική να θριαμβολογούν εκ των προτέρων για τη νίκη τους σε μια μάχη που δεν είχε ακόμη δοθεί. Καλοπληρωμένα, και ως εκ τούτου πάντα πρόθυμα τα ΜΜΕ να δοξάσουν τον γαλαντόμο χορηγό τους… 

Και έρχεται η ώρα της μάχης. Το επιτελικό κράτος κρυπτόμενο στα καταφύγια του Μαξίμου, καταλαμβανόμενο από χιονοφοβία τελεί σε απόλυτο πανικό. Οι επιτελείς του δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα λαγούμια τους ελπίζοντας μάλλον πως θα έχουν την τύχη του Λωτ… Το τι διαδραματίστηκε από το πρωϊνό της περασμένης Δευτέρας και μέχρι σήμερα, είναι περιττό και να το περιγράψουμε…

Ο καθένας μας, πέρα από κομματικές παρωπίδες, έχει νιώσει τη ντροπή για όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν τις ατέλειωτες ώρες, που η χώρα βούλιαξε κάτω από το βάρος του χιονιού, που κατά τα άλλα εξαγνίζει τα ανθρώπινα.

Αρκεί να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, όσα τραγικά διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και μετά, δίκην μνημοσύνου για τα τριήμερα της αυτοχειρίας του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη.

Με το ξημέρωμα της μακριάς νύχτας της Δευτέρας ακούγεται η φωνή του Μωϋσέως. Δίνει εντολή στους ιθύνοντες της «Αττικής Οδού Α.Ε» να αποζημιώσουν με ένα διχίλιαρο κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε στην «Ατυχή Οδό».

Πιστός στο οικογενειακό δόγμα -τα πάντα εξαγοράζονται- τόσο αποτίμησε την εξαγορά των συνειδήσεων των ανθρώπων που βίωσαν την έλλειψη ασφάλειας, την ψυχική οδύνη και την απειλή ενδεχομένως για τη ζωή τους. Και μάλιστα με το απίθανο εφεύρημα της κλασματικής αποτίμησης της ανθρώπινης ζωής, ανά αυτοκίνητο. Στη λογική του πληρώνω και λέω, ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά, καταλύοντας κάθε θεσμική λειτουργία, της δικαιοσύνης εν προκειμένω, προχωρά «δημοκρατικά» σε «τακτοποίηση» εκκρεμοτήτων με την παραχωρησιούχο εταιρεία, ίσως με απώτερο στόχο την προάσπιση των οικονομικών της.

Ρητορικό το ερώτημα: Ποιος θα αποζημιώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, στην Κατεχάκη, στη Λεωφόρο Μαραθώνος και σε άλλους κύριους οδικούς άξονες;

Δεν θα μιλήσουμε βέβαια για τον τραγέλαφο του ΔΕΔΔΗΕ που μετά από παρέλευση τριών ημερών ακόμα έχει νοικοκυριά βυθισμένα στο σκότος ούτε για να νοσηλευτικά ιδρύματα που αφέθηκαν έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Ο κατάλογος των πλημμελημάτων και κακουργημάτων της επιτελικής συντροφιάς είναι ανοικτός.

Προφανώς ο επιτελικότερος των επιτελικών κ. Γεραπετρίτης, τις κρίσιμες εκείνες ώρες είχε να ασχοληθεί με τα sms του Φουρθιώτη…

…Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα κάποια στιγμή θα απεγκλωβιστούν. Τα χιόνια κάποτε θα λιώσουν. Ωστόσο το λιώσιμο του χιονιού σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεπλύνει το διασυρμό τους.

Καταλήγοντας εκείνο που σκέφτεται κανείς είναι ότι μετά απ’όσα συνέβησαν οι προστατευόμενοι προστάτες του Μητσοτάκη, τα συστημικά ΜΜΕ, νιώθουν ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να τον στηρίζουν. Οπότε δύο τινά μπορεί να συμβούν. ΄Η το ρεγάλο για τα ΜΜΕ να αυξηθεί και ο ελληνικός λαός να πληρώνει για να στηρίζεται ο Μητσοτάκης ή να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να τον στηρίζουν…

Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, προσμένουμε να συμβεί το δεύτερο…                      

* Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι π. βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)