to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 27.01.2022

Διεθνή

Καναδάς: Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός μετά από επαφή με κρούσμα

«Χθες το βράδυ έμαθα ότι εκτέθηκα στην Covid-19. Το αποτέλεσμα του rapid test μου ήταν αρνητικό», είπε στο Twitter. «Νιώθω καλά και θα εργαστώ από το σπίτι», πρόσθεσε.


Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα ότι ήρθε σε επαφή με άνθρωπο μολυσμένο με τον νέο κορονοϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση για 5 ημέρες, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στο Οντάριο για τα εμβολιασμένα άτομα.

«Χθες το βράδυ έμαθα ότι εκτέθηκα στην Covid-19. Το αποτέλεσμα του rapid test μου ήταν αρνητικό», είπε στο Twitter. «Νιώθω καλά και θα εργαστώ από το σπίτι», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, δεν θα έχει φυσική παρουσία όταν επαναληφθούν οι συνεδριάσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι 50 ετών και έλαβε την τρίτη του δόση κατά της Covid-19 στις αρχές Ιανουαρίου, κάλεσε για άλλη μια φορά τους Καναδούς να εμβολιαστούν.

Τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας, ο Τριντό χρειάστηκε να τεθεί σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά τη μόλυνση της συζύγου του, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό κατά την επιστροφή της από ταξίδι της στο Λονδίνο.

Ο Καναδάς καταγράφει πτώση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, μετά από ένα σημαντικό κύμα που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Στο Οντάριο, όπου διαμένει ο Καναδός πρωθυπουργός, η περίοδος καραντίνας για τους ανεμβολίαστους είναι 10 ημέρες.

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς τη Δευτέρα, με την επαναλειτουργία εστιατορίων, μπαρ, χώρων αθλητισμού, κινηματογράφων.

Συνολικά, ο Καναδάς έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια κρούσματα και 33.192 θανάτους.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)