to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 27.01.2022

Πολιτική

Εκνευρισμένος ο Οικονόμου, συνεχίζει να αποποιείται τις κυβερνητικές ευθύνες

«Καταλαβαίνουμε ότι χαλάσαμε ένα ακόμα τριήμερο του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να έχει τόσα νεύρα καίγοντας τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρει ευκαιρία να γιορτάσει τον έναν χρόνο από τη συμμετοχή του στο κορονοπάρτι της Ικαρίας κάποια από τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Φανερά εκνευρισμένος, ενόψει και της τριήμερης μάχης στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έφτασε σήμερα στο σημείο να αμφισβητεί αν η Κατεχάκη βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και έφτασε να κατηγορεί τους μετεωρολόγους για το κυβερνητικό φιάσκο.

Ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τοποθέτηση του Γ. Πατούλη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας ότι δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για όλα και πρόσθεσε ότι θα δοθούν απαντήσεις και στη Βουλή στη συζήτηση που ξεκινά από αύριο.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση στηρίζει τον Χρήστο Στυλιανίδη, απάντησε: «Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε».

Κληθείς επίσης να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «καθεστώτος Μητσοτάκη», παρέπεμψε στη συζήτηση στη Βουλή.

Ρωτήθηκε επίσης αν θα υπάρξει αποζημίωση για όσους ήταν συνεπιβάτες σε οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε όσους διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα. Για το πρώτο θέμα είπε ότι θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έρευνας από την επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός κ. Καραμανλής.

Για το δεύτερο σημείωσε ότι από τη Δευτέρα συνολικά 200.000 σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Είπε επίσης ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμού που θα παρεμβαίνει αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις για θέματα αποζημιώσεων.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

Για την πανδημία και αν πάμε σε χαλάρωση των μέτρων, παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η οποία είπε θα λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας τι πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που η μία μετά την άλλη προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβάλλει.
Για το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρόνο λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν ραντεβού, απάντησε πως είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο και αν πρέπει να γίνουν μικρές, ολιγοήμερες προσαρμογές θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Τέλος ερωτηθείς αν εξακολουθούν να είναι σαφείς οι εξηγήσεις του κ. Γεραπετρίτη, απάντησε πως «είναι απολύτως σαφείς και τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη».

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος:

Η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να κοροϊδεύει ακόμα και σήμερα τους ταλαιπωρημένους πολίτες από τη χιονόπτωση και τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα επί ένα τριήμερο, όπως πιστεύει ότι κάνει με τις χιλιάδες οικογένειες που χάνουν καθημερινά τα αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω των εγκληματικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη.

Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου φάνηκε όταν ο κ. Οικονόμου έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί αν η Κατεχάκη βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και έφτασε να κατηγορεί τους μετεωρολόγους για το κυβερνητικό φιάσκο.

Καταλαβαίνουμε ότι χαλάσαμε ένα ακόμα τριήμερο του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να έχει τόσα νεύρα καίγοντας τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρει ευκαιρία να γιορτάσει τον έναν χρόνο από τη συμμετοχή του στο κορονοπάρτι της Ικαρίας κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Υ.Γ. Κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας είναι αυτονόητο ότι θα περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Γεραπετρίτη για τις εξαρτήσεις του ιδίου, αλλά και του πρωθυπουργού του με τον υπόδικο Φουρθιώτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)