to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 27.01.2022

Διεθνή

Κύπρος: Έντονες πολιτικές διεργασίες με φόντο τις προεδρικές εκλογές του '23

Την παραίτησή του υπέβαλε στον ΠτΔ ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές διεργασίες στη γειτονική χώρα, καθώς, εκτός κυβέρνησης έθεσε τον εαυτό του ο Β. Πάλμας, με τα κυπριακά μέσα να κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο.

Ο υφυπουργός παρά τω προέδρω στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται προσωπικούς λόγους και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Νίκο Αναστασιάδη.

Κυπριακά ΜΜΕ, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται η αποχώρησή του να σχετίζεται με την προεδρική κούρσα για τις εκλογές του 2023, καθώς Β. Πάλμας φέρεται να έχει εκφράσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος άφησε το πόστο του ως υπουργός Εξωτερικών πριν από λίγες ημέρες για να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι τον τελευταίο καιρό το κλίμα είχε βαρύνει ιδιαίτερα για τον κ. Πάλμα.

Η επιστολή παραίτησης

Με την υποβολή της παραίτησης μου, για καθαρά προσωπικούς λόγους, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022, από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τόσο για την άψογη, ειλικρινή και στενή συνεργασία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, όσο και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Υπηρέτησα από την τιμητική θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, σε μια ομολογουμένως κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, αλλά συγχρόνως καθοριστική και με σημαντικές αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν – και έχουν ληφθεί, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πετύχουμε αναμφίβολα πολλά.

Για αυτή την άριστη και αγαστή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά τις/τους συναδέλφους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλες και όλους, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλους μου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τη στήριξη και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες/ους τις/τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ειλικρινή συνεργασία.

Η απάντηση Προέδρου Αναστασιάδη:

"Με λύπη αποδέχτηκα την παραίτηση ενός στενού μου συνεργάτη τον οποίο ευχαριστώ για τη δημιουργική και άψογη συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια της θητείας του. Εύχομαι ότι καλύτερο στον αγαπημένο μου φίλο Βασίλη Πάλμα", ανάφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ΠτΔ μετά την υποβολή παραίτησης του υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)