to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 26.01.2022

Πολιτική

Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα: Εγκληματικές οι ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης ΔΕΔΔΗΕ για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος στην Αττική

«Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση να κάνει μεγαλόστομες δηλώσεις, όπου το ένα ψέμα το διαδέχεται ένα ακόμα μεγαλύτερο όταν, από τη μία κινδυνεύουν πολίτες από την έλλειψη ρεύματος και θέρμανσης για 3ο συνεχόμενο 24ωρο και τα συνεργεία δίνουν δύσκολη μάχη, και όταν, από την άλλη η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοίξει τις προσβάσεις στις βλάβες»


Η κοινή δήλωση του Τομεάρχη και της αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Οι διακοπές ρεύματος, που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα στην Αττική και που όπως φαίνεται δεν θα επιλυθούν όλες ούτε και σήμερα, αποτελούν ακόμα μια διάψευση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση να κάνει μεγαλόστομες δηλώσεις, όπου το ένα ψέμα το διαδέχεται ένα ακόμα μεγαλύτερο όταν, από τη μία κινδυνεύουν πολίτες από την έλλειψη ρεύματος και θέρμανσης για 3ο συνεχόμενο 24ωρο και τα συνεργεία δίνουν δύσκολη μάχη, και όταν, από την άλλη η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοίξει τις προσβάσεις στις βλάβες. Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα η ανεπάρκεια και η άγνοια δεν συγχωρούνται. Όταν συνδυάζονται δε με επικοινωνιακές κινήσεις και ψεύδη από τα κυβερνητικά στελέχη γεννούν οργή και ενισχύουν την απαίτηση για κυβερνητική αλλαγή το συντομότερο.

Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζουν ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησής του συγκρούεται δυστυχώς αμείλικτα με την πραγματικότητα, εις βάρος όμως της ασφάλειας των πολιτών που καλούνται να βρουν την άκρη μόνοι τους. Αυτό είναι άλλωστε και το σχέδιο Μητσοτάκη. Αδύναμη πολιτεία, «ατομική ευθύνη» και ανασφάλεια στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, για να κάνουν πάρτι οι κολλητοί του Μεγάρου Μαξίμου.

Την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, Δευτέρα απόγευμα, στην επίσημη συνέντευξη τύπου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωνε ότι μείζων στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της παροχής ρεύματος και αναφερόταν σε λιγοστά προβλήματα, τα οποία θα επιλύονταν εντός της ώρας. Τελικά 200.000 παροχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Τη δεύτερη ημέρα, Τρίτη μεσημέρι, σε νέα ειδική ενημέρωση, ο κ. Σκρέκας δήλωνε ότι έως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων. Τελικά, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, πάνω και 100 υποσταθμοί έμειναν εκτός δικτύου και χιλιάδες πολίτες έμεναν, για μια ακόμα νύχτα, για 36 ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Σήμερα, που διανύουμε το 3ο 24ωρο, ξεπερνώντας τις 48 ώρες, πάνω από 10.000 καταναλωτές δεν έχουν ρεύμα και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ανατολική Αττική αλλά και σε αρκετούς δήμους πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας (οι πληροφορίες μας αναφέρουν Άλιμο, Ηλιούπολη. Χολαργό, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Αγ.Παρασκευή, Ψυχικό, Σπάτα, Πικέρμι, Αρτέμιδα, Ντράφι, Παλλήνη, Παιανία, Μαρούσι, Βριλλήσια κλπ.)

Αυτά άραγε τα προβλήματα που επιβαρύνουν ιδιαίτερα και ηλικιωμένους και αποκλεισμένους για 48 ώρες θεωρεί ελάχιστα η κυβέρνηση;

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν αναμενόμενη. Με επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ ο ΔΕΔΔΗΕ αφέθηκε χωρίς τεχνικά στελέχη και προσωπικό. Μόνη προτεραιότητα της ΝΔ, εδώ και δυόμιση χρόνια, ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο διορισμός δεκάδων γαλάζιων διευθυντών, ακόμα και χωρίς προσωπικό, οι υπέρογκες απευθείας αναθέσεις, η σπατάλη με αδιαφανείς και υπερκοστολογημένες προμήθειες, αλλά και τα χρυσά πριμ δεκάδων χιλιάδων ευρώ για όλα τα στελέχη της διοίκησης που αποφασίστηκαν πρόσφατα στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ, εκ των υστέρων και προκλητικά. Και όλα αυτά ενώ όλοι οι καταναλωτές λαμβάνουν τα χαράτσια Μητσοτάκη και βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να τριπλασιάζονται.

Το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος έχει ενταθεί επειδή η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής δεν εξασφάλισαν τον καθαρισμό των δρόμων και την πρόσβαση των συνεργείων στις βλάβες, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί των υποστελεχωμένων συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων, που καταβάλουν και πάλι υπεράνθρωπες προσπάθειες, να μην μπορούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Είναι προφανές ότι στηρίζουμε το έργο των συνεργείων με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών. Η κυβέρνηση όμως δεν έχει τις ίδιες προτεραιότητες.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πριν αλλά και μετά από κάθε κρίση επενδύει μόνο στην επικοινωνία. Στα δύσκολα όμως αφήνει τους πολίτες μόνους και αβοήθητους, ενώ περιμένει με μία συγγνώμη να σωθεί επικοινωνιακά.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα δήλωσε ότι η Ελλάδα, ως μεσογειακή χώρα, δεν έχει τις υποδομές για να αντιμετωπίσει επαρκώς τις έντονες χιονοπτώσεις. Όμως, όπως έχει διαπιστώσει με τραγικό τρόπο η ελληνική κοινωνία δεν έχει αντιμετωπίσει με στοιχειώδη επάρκεια ούτε τις δασικές πυρκαγιές, ούτε τις πλημμύρες, φαινόμενα που χαρακτηρίζουν το μεσογειακό χώρο.

Τελικά όσο παραμένει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: είτε να τα κάνουν όλα μόνοι τους ή να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα, εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί να εξασφαλίσει μία ανθεκτική και ασφαλή κοινωνία.

Εμείς προτείνουμε κάτι άλλο: Να μετακομίσει όλη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «δια της παραιτήσεως» γιατί είναι επικίνδυνη για τη χώρα.​
...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)