to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 26.01.2022

Κοινωνία

«Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα τηλεκπαίδευση»

Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια, καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ


Εκμεταλλευόμενοι την διαχρονικά φτωχή εποπτεία του χώρου της μη τυπικής εκπαίδευσης, κάποιοι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών κάνουν πάρτι στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Χθες, Τρίτη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδοας (ΟΙΕΛΕ), έλαβε όπως αναφέρει μία σοβαρότατη καταγγελία για μεγάλη, γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με αυτήν:

«Η κεντρική διοίκηση των φροντιστηρίων ……….. αποφάσισε σήμερα (25/01/2022) οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, αν και ανακοινώθηκε γενική αργία με κρατική απόφαση. Επίσης έδωσε την ίδια οδηγία στα υπόλοιπα κέντρα στην Αττική. Τα περισσότερα δεν την ακολούθησαν, όμως κάποια από αυτά έκαναν πράξη την οδηγία αυτή όπως το φροντιστήριο του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης και της Νέας Φιλαδέλφειας».

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

έχουμε καταγράψει μεγάλο αριθμό Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν «αναπληρώσουν» τις «χαμένες ώρες».

Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία «στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν  για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1) κανονικά από τους εργοδότες τους».

Μάλιστα αναφέρει η ρύθμιση ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όπως καλά γνωρίζουμε από την περίοδο του lockdown και των εικονικών αναστολών, οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ξέρουν πώς να κατακλέβουν και το κράτος και τους εργαζόμενους και τους γονείς!

Η ΟΙΕΛΕ ήδη αποστέλλει αναφορές στο Υπουργείο Παιδείας, στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ για όσες καταγγελίες έχει στη διάθεσή της. Καλεί τους εργαζόμενους, έστω ανώνυμα, να σπάσουν το φόβο και να ενημερώνουν για τις παρανομίες.

Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσει, επιτέλους, η κάθαρση στον βαριά παραβατικό χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες.

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κινηθούν οι εποπτικές αρχές της πολιτείας και να τιμωρήσουν παραδειγματικά αυτούς που θεωρούν εαυτόν υπεράνω νόμων», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)