to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους…

… πέφτει χιόνι. Κι άλλο χιόνι, πολύ χιόνι, που έλεγε κάποτε και ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν. Τώρα αυτό δεν πέφτει μόνο στα βουνά και στους κάμπους, αλλά και μέσα στις πόλεις, με πρώτη και καλύτερη την πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.


(φωτ. Eurokinissi)

Χιόνι και κακοκαιρία τέτοια που παρέλυσε συγκοινωνίες, μεταφορές και μετακινήσεις, που εγκλώβισε στους δρόμους καταμεσήμερο χιλιάδες συμπολίτες μας, εργαζόμενους και αναξιοπαθούντες που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Άφαντο επί της ουσίας και το κράτος και η λεγόμενη πολιτική προστασία. Και για να συνεννοούμαστε όταν λέμε κράτος, εννοούμε το επιτελικό παρακράτος, το ντυμένο με νομιμοποιητική, δημοκρατική ενδυμασία, ελέω βλέπετε της λαϊκής ψήφου.

Γιατί μπορεί αυτό να είναι παρακράτος και να ασκεί την εξουσία του στη βάση μαφιόζικων ηθών και εθίμων, να συναγελάζεται με κάθε είδους κοινωνικό κατακάθι, να θεοποιεί την επικοινωνία και το φαίνεσθαι, να καταπίνει αχόρταγο την λαϊκή υπομονή, να λοιδορεί και να προκαλεί τον κόσμο, έχοντας στην διάθεση του όλα τα μέσα και το χρήμα, δεν μπορεί όμως και να προλαβαίνει τα πάντα.

Ύστερα, ποιος ανέμενε και… τέτοια πρωτοφανή κακοκαιρία; Κάτι λέγανε μέρες πριν μετεωρολογικές υπηρεσίες και λοιποί, αλλά ποιος τους δίνει σημασία; Εδώ τρέχουνε ζητήματα, πράγματα και θάματα και αυτοί θα ασχολούνται με τα καπρίτσια του καιρού και την προστασία των πολιτών; Γι αυτούς προέχει η αντιμετώπιση του ελεεινού Φουρθιώτη που βάλθηκε να… συκοφαντεί ολόκληρη κυβέρνηση και υπουργούς της με πρώτο και καλύτερο τον αξιότιμο κ. Γεραπετρίτη –τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, τρομάρα του– ο οποίος δεν… γνώριζε ουδόλως τον παραπάνω φέρελπι και μέχρι πρόσφατα λιβανιστή τους, τον καιρό που αγκαλιά μαζί τους, τρώγανε και πίνανε με το αζημίωτο και για τους μεν και για τον δε. Τώρα που ο πρώτος βγάζει τα άπλυτα των “αρίστων” στη φόρα και με στοιχεία, το παρακρατικό λεφούσι σε πλήρη σύγχυση, αναφωνεί ότι ο λεγάμενος δουλεύει για τον Τσίπρα. Αλλά και για να μην έχει κανείς την απορία οι ίδιοι για ποιόν δουλεύουν, απαλλάξανε, λέει, μεγαλό-οφειλέτες από τα χρέη τους στα δημόσια ταμεία, ύψους 24 δισ. ευρώ. Και εκεί πάνω να και η αρχειοθέτηση των δικογραφιών Αβραμόπουλου και Άδωνη, αφού οι υπηρέτες της δικαιοσύνης δεν διαπίστωσαν ότι οι παραπάνω ενθυλάκωσαν ποσά από τη NOVARTIS, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους σε αυτήν.

Τώρα πώς ο πάντα καλόπιστος και… αφελής λαός να μην αναρωτηθεί, να μην απορεί και να μη βάζει πράγματα με το νου του, για το παρακρατικό κυνήγι της Ελ. Τουλουπάκη. Εκείνης που τόλμησε έστω και με στοιχεία και ενδείξεις, της απερίσκεπτης, της… συνωμότριας κατά το ακροδεξιό γκουβέρνο, να παραπέμψει τον απαστράπτοντα πολιτικό ογκόλιθο που ακούει στο όνομα Ανδ. Λοβέρδος. Δεν θέλουμε σύγχρονες υποθέσεις Ντρέιφους απεφάνθη η κυβέρνηση του χαμού, συμφώνησε και η ...χαμηλοβλεπούσα έως και τυφλή δικαιοσύνη και οι φάκελοι πήραν την άγουσα για το πιο ψηλό ράφι του αρχείου.

“Θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα” είχε φωνάξει πριν πολλά χρόνια μέσα στη βουλή ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΔΑ, Ηλ. Ηλιού, απευθυνόμενος στην τότε κυβέρνηση της ΕΡΕ. Το είπε ποντάροντας έστω στα λίγα ευήκοα ώτα κάποιων στελεχών της δεξιάς που δεν είχαν απεμπολήσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπρέπειας. Αυτά τα ίχνη σοβαρότητας και αξιοπρέπειας που ψάχνει με το φανάρι κάποιος σήμερα να εντοπίσει στο σημερινό ακροδεξιό κυβερνητικό συνονθύλευμα. Δεν μπορεί θα πρέπει να τρόμαξαν, να τρομάζουν και οι ίδιοι με τον τυχοδιωκτισμό τους, την αμετροέπεια, την ανικανότητα, τον αριβισμό, την αναξιοπρέπεια και τον πρωτοφανή κυνισμό τους. Ακόμη και οι ψαλτάδες και οι ιεροκήρυκες οι αργυρώνητοι που ανελλιπώς μέχρι τώρα τους δοξολογούσαν από τον πολιτικό άμβωνα και τα ΜΜΕ, άρχισαν να τρομάζουν, να ψελλίζουν κριτικές και όπου να ‘ναι θα αρχίσουν να ελεεινολογούν τον Μωυσή. Τον Μωυσή, τον εξαφανισμένο τις τελευταίες μέρες. Αυτόν που πήρε, λένε, των ομματίων του και τράβηξε κατά το όρος Αραράτ να ξεκουραστεί, ο πραγματικά κουρασμένος.

Ίσως γι αυτό να στρέφουν συμπολίτες μας, ακόμη κι αν διαφωνούν σε αρκετά με την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, το βλέμμα σε αυτήν. Πιθανόν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να κάνουν, να εναντιωθούν απέναντι στην επερχόμενη βαθειά κατάμαυρη πολιτική νύχτα που τους επιφυλάσσει η αλλοπρόσαλλη και συνειδητά αντιλαϊκή σημερινή κυβέρνηση.

Κατάμαυρη νύχτα που θα σημαδέψει ανεξίτηλα τις όποιες ελπίδες για κοινωνική και οικονομική ανάταση του τόπου.

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι έχουν την πολυτέλεια κατά μόνας η ομαδικά να αναλώνονται σε μανιφέστα και διακηρύξεις με αφορμή τις οργανωτικές προτάσεις του Αλ. Τσίπρα ενόψει του συνεδρίου, προάγοντας έτσι την περιχαράκωση και την εσωτερική ένταση, την ώρα που οι ζωές των συμπολιτών μας αναπνέουν με καλαμάκι, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία την οποία όλοι απεύχονται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)