to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 25.01.2022

Κοινωνία

Οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού λένε «όχι» στην αποζημίωση - κοροϊδία και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Εντολές να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις κατά της Αττικής Οδού έχουν δώσει στους δικηγόρους τους, ήδη πολλοί εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες, για την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν, θέτοντας ακόμη και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οι περισσότεροι αρνούνται να πάρουν ως αποζημίωση τα 2.000 ευρώ, για τα οποία υποτίθεται ότι μεσολάβησε (ως μη όφειλε) ο πρωθυπουργός και θα καταφύγουν δικαστικά - Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές», Βασίλης Χαλκιάς


Πλήθος οδηγών εγκλωβίστηκαν τη Δευτέρα στην Αττική Οδό για πάρα πολλές ώρες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα αντίξοες.

Το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης να δοθούν 2.000€ ως οριζόντια αποζημίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ μοιάζει να μην έχει αντίκρισμα καθώς αρκετοί από τους εγκλωβισμένους οδηγούς προχωρούν σε αγωγές ενώ κάποιοι από αυτούς αρνούνται να λάβουν το «φιλοδώρημα» που τους έταξαν και παραμένει άγνωστο αν απαλλάσσει την εταιρία από διεκδικήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr σωρηδόν εντολές φτάνουν ήδη από χθες το βράδυ σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού.

Όπως αποκάλυψε στην ίδια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που στοχειοθετεί κατά την νομική της άποψη αστικές και ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, ανέφερε ότι ένας καρδιοπαθής, ο οποίος είχε πρόσφατα χειρουργηθεί, εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στην Αττική οδό για είκοσι τουλάχιστον ώρες. Κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα στο έλεος του χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους.

Από τη στιγμή που απεγκλωβίστηκε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και όπως είπε η δικηγόρος, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του «μας έχουν δώσει εντολή όπως καταθέσουμε αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλά και για την χρηματική του αποζημίωση».

Την επισημοποίηση του ποσού της αποζημίωσης που έσπευσε να «διαρρεύσει» η κυβέρνηση το πρωί της Τρίτης έκανε μέσω ανακοίνωσης η Αττική Οδός. Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Χαλκιάς

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικές Διαδρομές, της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό υπέβαλε ο Βασίλης Χαλκιάς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο διοικητικό συμβούλιο της Αττικές Διαδρομές Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Βασίλης Χαλκιάς στην επιστολή του δήλωσε ότι «προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

«Το διοικητικό συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)