to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 25.01.2022

Πολιτική

Ο Δημ. Παπαδημούλης για τα 20 χρόνια του ευρώ

«Είκοσι χρόνια μετά, το δίδαγμα παραμένει το ίδιο: ‘Το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν’. Χρειαζόμαστε καλύτερη διοίκηση, εξωστρεφή οικονομία, όχι πελατειακό κράτος και διαφθορά. Δυστυχώς παραμένουμε η χώρα με τα υψηλότερα ελλείμματα στην ΕΕ και δημοσιονομικά και κοινωνικά» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη»


Την επέτειο των 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ευρώ σχολίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

"Ως σταθερός ευρωπαϊστής υποστηρίζω την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ από το 1981. Η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ ήταν μια σωστή επιλογή, αλλά όπως έχουν πει εκ των υστέρων πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο τον Ντελόρ, δεν ήμασταν έτοιμοι τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ. Θα χρειαζόταν ισχυρότερες ανταγωνιστικές ικανότητες  εντός της ΕΕ, θα έπρεπε να είχαμε ξεφύγει από τη διαπλοκή και τα κόλπα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

Οι σπατάλες στους εξοπλισμούς και την Ολυμπιάδα μας οδήγησαν στο να ξεφύγουν τα χρέη και τα ελλείμματα σε συνδυασμό με το φθηνό χρήμα που παρείχε το ευρώ, και επιβεβαιώνουν την  εκτίμηση ότι νωρίς το υιοθετήσαμε. Οδηγηθήκαμε έτσι στη χρεοκοπία με την ευθύνη των αλληλοδιαδεχόμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το κόστος της έλλειψης προσαρμογής της χώρας μας, και ανάλογων πρωτοβουλιών ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί, το πλήρωσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με τρία μνημόνια.
Είκοσι χρόνια μετά, το δίδαγμα παραμένει το ίδιο: «Το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν».

Χρειαζόμαστε καλύτερη διοίκηση, εξωστρεφή οικονομία, όχι πελατειακό κράτος και διαφθορά. Για να μπορέσει η συμμετοχή μας στην ΕΕ να είναι υπέρ των πολλών, γιατί δυστυχώς οι ανισότητες μεγαλώνουν. Και δυστυχώς παραμένουμε η χώρα με τα υψηλότερα ελλείμματα στην ΕΕ και δημοσιονομικά και κοινωνικά".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)