to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 24.01.2022

Πολιτική

Βγάζουν τον στρατό για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς - Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών // Συγνώμη ζήτησε μετά την παρέμβαση η εταιρεία // ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Πότε επιτέλους ένας κυβερνητικός αξιωματούχος θα ενημερώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες για την εξέλιξη της περιπέτειάς τους;»


Δραματική η κατάσταση για τους εγκλωβισμένους

Κλιμάκια της ΕΜΑΚ προσφέρουν κουβέρτες, νερό και τσάι στους εγκλωβισμένους οδηγούς που παραμένουν ακινητοποιημένοι για τουλάχιστον εφτά ώρες ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως θα γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονται στην Αττική οδό, με οχήματα του στρατού να παραλαμβάνουν τους οδηγούς και τους άλλους επιβάτες των οχημάτων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στις 7:3ο το απόγευμα της Δευτέρας ότι σε εξέλιξη είναι ευρεία κινητοποίηση του στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό και τονίζουν πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται από έξι σημεία.

"Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό", αναφέρουν ενώ στις 20:00 θα κάνει δηλώσεις ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει στην πράξη την ευθύνη

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος

Νωρίτερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Το φταίξιμο στους εγκλωβισμένους οδηγούς έριξε η Αττική Οδός για το χάος με τις ουρές χιλιομέτρων και τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Ποικίλες δικαιολογίες επικαλείται η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού, όπως τις νταλίκες που διπλώνουν ή τα ακινητοποιημένα Ι.Χ, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες των οδηγών για έλλειψη εκχιονιστικών και πρόβλεψης για απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων. Οι χρήστες του δρόμου καταγγέλλουν επίσης την σχεδόν παντελή απουσία οχημάτων της Αττικής Οδού, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν οδηγούς με προβλήματα.

Άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί πολλές ώρες στο δρόμο, χωρίς καμία βοήθεια ή οδηγίες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

Συγνώμη ζήτησε μετά την εισαγγελική παρέμβαση η Αττική Οδός

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών ζητάει τελικά η Αττική Οδός κάνει λόγο για «πρωτοφανή γεγονότα που κλήθηκε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει» στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα;

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει το σημερινό χάος στην Αττική Οδό με τις ουρές χιλιομέτρων και τους εγκλωβισμένους από τη χιονόπτωση οδηγούς:

«Η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες οδηγοί στην Αττική Οδό, αντικατοπτρίζει τη πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα;

Ποιος έχει την ευθύνη της διάνοιξης και του απεγκλωβισμού;

Πότε επιτέλους ένας κυβερνητικός αξιωματούχος θα ενημερώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες για την εξέλιξη της περιπέτειάς τους;

Ανεπαρκείς, ανεύθυνοι, αδιάφοροι.

Και μη χειρότερα!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)