to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 23.01.2022

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: 41 δις αντί μηδέν, είναι μια κάποια πρόοδος

“Πολιτικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε προγραμματική συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις για να πέσει η κυβέρνησή της”


“Παραλάβαμε μια χώρα το 2015 με μηδέν αποθεματικό, μέσα στα μνημόνια και χωρίς τη δυνατότητα να διαχειριστεί το χρέος της. Έπρεπε να ρυθμίσουμε το χρέος, να ασκήσουμε συγκεκριμένη φορολογική πολιτική και το 2019 ξεκινήσαμε την κατάργηση και τη μείωση φόρων, όπως π.χ. την πρώτη μεγάλη  μείωση του ΕΝΦΙΑ από τότε που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον νομοθέτησαν.  Η σημερινή κυβέρνηση καλά κάνει και μειώνει φόρους . Έχει το δημοσιονομικό περιθώριο λόγω του τι κληρονόμησε από εμάς και από τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Μειώνει όμως φόρους που ευνοούν υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. Γιατί δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης; Μέτρο που θα ανακουφίσει τους πολίτες και θα αυξήσει την  ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας και ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ;” ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ACTION 24 σχετικά με τη φορολογική πολιτική του τότε και του τώρα. 

Παράλληλα ζήτησε από τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ κ. Μπ. Παπαδημητρίου να καθησυχάσει τις ανησυχίες του και να τον πληροφορήσει πόσο ήταν το αποθεματικό της χώρας στις 31/12/2021. Η απάντηση ότι το αποθεματικό της χώρας ήταν μεγαλύτερο από ότι παρέλαβαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει τα 41 δις αποτέλεσε κορυφαία είδηση κατά τον Τρ. Αλεξιάδη, ο οποίο ζήτησε η δήλωση να καταγραφεί.
“Πολιτικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε προγραμματική συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις για να πέσει η κυβέρνησή της” δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης και συνέχισε αναφερόμενος στην πρόσφατη  πρόταση του Αλ. Τσίπρα “o ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  βρίσκεται σε εγρήγορση, δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ  ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού και να έχει μόνο 60.000 μέλη. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Δεν απεικονίζεται οργανωτικά ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ. Με περισσότερη δουλειά να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικά, πολιτικά, οργανωτικά. Θέλουμε ένα κόμμα που θα εκλέγει την ηγεσία του από τα μέλη , από τη βάση. Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα”.


Μίλησε για το παράλογο των δημοσκοπήσεων “ενώ γίνεται χαμός στην κοινωνία, από τα περίεργα στιχάκια μέχρι τις κατάρες που ακούγονται για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν απώλειες για τη ΝΔ μόνο 1,8 %, είναι για γέλια αυτές οι δημοσκοπήσεις. Η αξιοπιστία τους θα φανεί όταν θα γίνουν εκλογές”.


Κλείνοντας δήλωσε την ικανοποίησή του καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «βγαίνω πολύ χαρούμενος από τη συζήτηση,  καθώς όποτε γίνουν εκλογές η ΝΔ θα μας παραδώσει αποθεματικό πάνω από 40 δις και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό!”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)