to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σοκ προκαλούν τα λόγια του γιατρού που παρέλαβε το νεκρό βρέφος από εγκαύματα

Ανατριχιαστική η μαρτυρία του παιδιάτρου που παρέλαβε το 16 μηνών βρέφος που πέθανε από εγκαύματα. «Το παιδί ήταν μελανιασμένο, χλωμό και παγωμένο», όταν έφτασαν στο ιατρείο η γιαγιά και η μητέρα του.


Το κοριτσάκι ηλικίας 16 μηνών που πέθανε από εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό αφού νωρίτερα η μητέρα και η γιαγιά του το είχαν παραδώσει για εξέταση σε παιδίατρο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί στο ιατρείο του σε κωματώδη κατάσταση από ένα παιδιατρικό ιατρείο στα Πατήσια όπου το είχε πάει η γιαγιά του για τις πρώτες βοήθειες, αφού η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερεύσει με το πέρας των ημερών, ως αποτέλεσμα των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν από μπάνιο που του έκαναν με καυτό νερό. Σύμφωνα με τη γιαγιά της μικρούλας, το περιστατικό του τραυματισμού της σημειώθηκε τρεις μέρες πριν τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο Παίδων.

Η γιαγιά του κοριτσιού είπε στον παιδίατρο που το εξέτασε, ότι του έδωσαν Depon αλλά η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Κατά την εκτίμησή του παιδιάτρου, ο θάνατος του μωρού ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια επιπλοκή που προκάλεσε το έγκαυμα.

«Το παιδί ήταν μελανιασμένο, χλωμό και παγωμένο. Δεν είχε σφυγμό και καρδιακό παλμό ενδεχομένως από την ανακοπή που υπέστη. Το παιδί ήταν ήδη νεκρό», λέει ο γιατρός στο protothema.gr και τονίζει πως παρά την ανάνηψη που του έκανε το βρέφος δεν επανήλθε στη ζωή καθώς ήταν από ώρα νεκρό.

«Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασαν σε εμένα. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά ήταν αδύνατο. Για αυτό κάλεσα άμεσα το ΕΚΑΒ. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή και οι γονείς του αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως το παιδί είναι νεκρό. Νόμιζαν ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, ότι λιποθύμησε και ήρθαν στο ιατρείο μου για τις πρώτες βοήθειες», προσθέτει.

Όπως λέει ο ίδιος, η γιαγιά του, η οποία το πήγε στο ιατρείο κρατώντας το στην αγκαλιά της, ήταν σε κατάσταση σοκ και ούρλιαζε.

Η 60χρονη καθώς και η 32χρονη κόρη της, μητέρα του βρέφους, συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και θα οδηγηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)