to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 22.01.2022

Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - Η αστυνομία απέτρεψε παρέμβαση αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία

Προσαγωγές μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη - Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να προχωρήσει σε ακτιβισμό ως ένδειξη συμπαράστασης στην 24χρονη Γεωργία, που κατήγγειλε τον βιασμό της


Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να κρεμάσουν γιγαντοπανό από τον Λευκό Πύργο, με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας για βιασμό. Η υπόθεση της Γεωργίας έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κοινωνία, καθώς έχουν ξεκινήσει έρευνες και για κύκλωμα μαστροπείας. 

Η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποτρέψει την ακτιβιστική δράση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν προσαγωγές και κατάσχεση του γιγαντοπανό. 

Θεσσαλονίκη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο GRTimes πως «βρεθήκαμε στον Λευκό Πύργο για μια παράσταση διαμαρτυρίας, με σκοπό να ξεδιπλώσουμε ένα μεγάλο πανό ενάντια στα κυκλώματα μαστροπείας» και συμπλήρωσε «οι δυνάμεις της αστυνομίας ήρθαν με περισσή εκδικητικότητα να διακόψουν την παρέμβαση μας». 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα την στήριξή της στην 24χρονη Γεωργία και στα θύματα βιασμού, ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης. 

Θέση για την προσαγωγή μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας: 

«Παρέμβαση αλληλεγγύης στην 24χρονη, με ανάρτηση πανό, στον Λευκό Πύργο από μέλη της @Neolaia_Syriza. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Μακάρι οι αρχές να ήταν εξίσου γρήγορες στην κινητοποίηση για την υποστήριξη των θυμάτων».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:Τέλος στην ατιμωρησία και την ασυδοσία - Είμαστε μαζί με κάθε Γωεργία

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο φως η σοκαριστική μαρτυρία της 24χρονης Γεωργίας που βρήκε το θάρρος να βγει μπροστά και να καταγγείλει τους βιαστές της. Η αποκάλυψη αυτή άνοιξε την πόρτα για την ανακάλυψη της δράσης ενός μεγάλου και ισχυρού κυκλώματος βιαστών, με διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, τα Media και την πολιτική ελίτ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα δημοσιοποίησης του θέματος, έπεσε φως στην υπόθεση από ακτιβιστές αλλά και από όλη την κοινωνία μέσω των social media. Μια προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας που όμως ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με την πρακτική διαστρέβλωσης και συγκάλυψης από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το προφίλ του «νέου», «πλούσιου» και «ωραίου» που δεν έχει ανάγκη να βιάσει για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και το προφίλ του ευπόληπτου γνωστού επιχειρηματία επισκίασε την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο βιασμός δεν είναι ανάγκη αλλά επιβολή εξουσίας από τον θύτη στο θύμα.
Ας το ξαναπούμε για ακόμα μια φορά. Δεν φταίει το τι φορούσε το θύμα, δεν φταίει το πάρτυ στο οποίο επέλεξε να πάει, δεν φταίει το αν και πόσο ήπιε, δεν φταίει η στάση που είχε απέναντι στους θύτες της και το αν φλέρταρε ή όχι. Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός και το μόνο φταίξιμο που υπάρχει βαραίνει τις πλάτες των βιαστών μας και όχι εμάς.
Στεκόμαστε δίπλα στην Γεωργία και την κάθε Γεωργία που αναγκάζεται να ξυπνάει και να υπάρχει καθημερινά σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες και έμφυλη βία. Σε κάθε Γεωργία που έχει βιαστεί. Σε κάθε Γεωργία που δεν μπορεί να πλυθεί επί τρεις μέρες μετά τον βιασμό της για να μπορεί να αποδείξει ιατροδικαστικά το πόσο υπέφερε. Σε κάθε Γεωργία που γεννιέται σε έναν πατριαρχικό και σεξιστικό κόσμο. Και σε κάθε Γεωργία που ζει στο φόβο να μιλήσει και να υψώσει τη φωνή της κόντρα στην ασυδοσία των ελίτ.
Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία όλων των δραστών και καταδικάζουμε τη στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων «δημοσιογράφων» και «influencers» που επιχειρούν να την συγκαλύψουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)