to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 21.01.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Δικαίωση του φεμινιστικού αγώνα η πρόταση Τσίπρα

Η πρόσφατη πρόταση του Α. Τσίπρα σχετικά με την εκλογή αρχηγού και ηγεσίας -ΚΕ, από την κομματική βάση είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής ωρίμανσης του κόμματός μας.


H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής στις 20.01.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ARTκαι στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η πρόσφατη πρόταση του Α. Τσίπρα σχετικά με την εκλογή αρχηγού και ηγεσίας -ΚΕ, από την κομματική βάση  είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής ωρίμανσης του κόμματός μας. Ο Πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέγονται απευθείας από τα μέλη του κόμματος με καθολική ψηφοφορία και  με ενιαία λίστα. Δίνεται έτσι ρόλος και λόγος στα μέλη του κόμματος. Ένα σοβαρό δημοκρατικό βήμα με αποδέκτες την κοινωνία και το κόμμα μας.  Επίσης ένα κόμμα της προόδου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπορεί να μην συγχρονίζεται με τη νέα ψηφιακή εποχή, έτσι η ψηφιακή αναβάθμιση και χρήση νέων τεχνολογιών είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα. Τέλος, το 50%-50% άνδρες -γυναίκες στα όργανα, καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τα πρώτα κόμματα πανευρωπαϊκά εφαρμογής της ισότητας στην πράξη.

Από την αρχή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, έγκαιρα διατύπωσε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και επεδίωξε πολιτική συναίνεση για λύσεις βασισμένες στην Επιστήμη και τις πραγματικές ανάγκες της Κοινωνίας. Άλλωστε μέσα σε αυτή τη λογική της συναίνεσης  ο Α.Τσίπρας πρότεινε και κοινό Υπουργό Υγείας κάτι το οποίο ο κ . Μητσοτάκης ούτε καν το συζήτησε.

Η χώρα μας σε θανάτους από κορονοϊό είναι σχεδόν δύο φορές πάνω από το μέσο όρο των θανάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέδειξε τα δύο αυτά χρόνια ότι δεν είναι ικανή να διαχειριστεί την πανδημία (αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων, πορεία εμβολιαστικού προγράμματος,  και τα ψέμματα που είπε ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή σχετικά με τη έρευνα Λύτρα-Τσιόδρα) τα πράγματα θα χειροτερέψουν και έτσι είναι ώριμο το αίτημα πολιτικής αλλαγής.

O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την αρχή της πανδημίας έκανε προτάσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ, ουσιαστική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, εμβολιασμούς και καινούργιες θεραπείες.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όπως «παρακολουθεί» την πανδημία, «παρακολουθεί» και την ακρίβεια και ενέργεια, τομείς στους οποίους απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης τους . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εδώ και 6 μήνες προειδοποιεί και προτείνει στην μείωση ή ακόμα και στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) και πάταξη της αισχροκέρδειας με ελεγκτικούς μηχανισμούς και μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης κατανάλωσης.


Τέλος, σχετικά με τον κατώτατο μισθό ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε αναφέρει διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με την αύξηση της ανάπτυξης, όμως στην πράξη κάνει τα ελάχιστα. Την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης τους και οι καταναλωτές βλέπουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και των πρώτων ειδών βασικής ανάγκης να αυξάνονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)