to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 21.01.2022

Κοινωνία

«Εμείς σε πιστεύουμε»: Μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα - «Κύμα» συμπαράστασης στην 24χρονη Γεωργία

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα για να δηλώσει ως ένδειξη συμπαράστασης στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της στην Θεσσαλονίκη


(φωτ. Άγγελος Καλοδούκας)

Πολυπληθής συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα ως ένδειξη στήριξης στην 24χρονη Γεωργία, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Με αίτημα την αποτροπή της συγκάλυψης των ενόχων, πλήθος κόσμου κατέφτασε στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή. 

Με κεντρικό σύνθημα «Αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις καθώς και συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το Πανεπιστήμιο ενώ κατέληξαν πάλι στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ και πανό με αντισεξιστικά και φεμινιστικά συνθήματα ζήτησαν δικαίωση για την 24χρονη κοπέλα ενώ τόνισαν ότι θα σταθούν αλληλεγγυες στον αγώνα που δίνει. «Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όλα τα θύματα του κυκλώματος βιασμού και θα είμαστε εδώ να παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη αδερφή μας στην ίδια θέση και οι θύτες να τιμωρηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση.

Η συγκέντρωση συμπαράστασης με τον φακό του left.gr

(φωτογραφίες - βίντεο Άγγελος Καλοδούκας)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας εδώ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι  εμφανίσιμοι, δεν είναι πλούσιοι από καλή οικογένεια, είναι βιαστές

Το κάλεσμα που είχε βγάλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση: 

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών είναι σοκαριστικές.

Η αποκάλυψη του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας άνοιξε την πόρτα για την ανακάλυψη της δράσης ενός μεγάλου και ισχυρού κυκλώματος βιαστών, με διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, τα Media και τον δεξιό πολιτικό χώρο.
Από τη στιγμή της φρικτής αποκάλυψης, επιχειρείται συστηματικά το ξέπλυμα και η συγκάλυψη των ενόχων και των ισχυρών φίλων τους.

Την Παρασκευή στις 19:00 συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα, ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, για την τελική τους δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)