to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 21.01.2022

πηγή: Documento

Κοινωνία

Τα στρατοδικεία Μητσοτάκη συνεχίζονται: Καλείται για ανωμοτί κατάθεση δημοσιογράφος του News247 για ρεπορτάζ του

Στο στόχαστρο φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά οι δημοσιογράφοι και η Ελευθερία του Τύπου καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τα σύγχρονα στρατοδικεία που στήνει για τον Κώστα Βαξεβάνη, συνεχίζει τις διώξεις.


Συγκεκριμένα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως καλείται σε ανωμοτί κατάθεση δημοσιογράφος του News247, για παροχή εξηγήσεων για ρεπορτάζ που είχε κάνει για κατάληψη την Ιωνίδειο, στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως η Εισαγγελία, μέσω του αρμοδίου αστυνομικού τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κάλεσε και το δημοσιογράφο του NEWS 24/7, που κάλυψε την υπόθεση της κατάληψης της Ιωνιδείου με αφορμή κομμάτι που δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτέμβριο του 2020 με τίτλο: «Συνομιλώντας με τους μαθητές ενός πρότυπου σχολείου του Πειραιά που τελεί υπό κατάληψη».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος, κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη σχετική εισαγγελική παραγγελία που ερευνά αν συντρέχει λόγος για απαγγελία κατηγοριών περί ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος που προβλέπεται στο νόμο 2811/2000 και περί διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα. Ψάχνει, κοντολογίς, η Εισαγγελία αν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την κατάληψη στο σχολείο.

Νίκος Γιαννόπουλος: H ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα – Δεν τρομοκρατούμαστε

Ο Νίκος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο documentonew.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κλήση του για ανωμοτί εξηγήσεις αποτελεί άλλη μία σαφέστατη ένδειξη ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η κλήση μου από την Εισαγγελία του Πειραιά για ανωμοτί εξηγήσεις για σειρά ρεπορτάζ που έκανα στο NEWS24/7 αποτελεί άλλη μία σαφέστατη ένδειξη ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πλήττεται βάναυσα. Είναι πραγματικά αδιανόητο να καλείται από εισαγγελική αρχή δημοσιογράφος να παράσχει εξηγήσεις για θέματα όπως η κατάληψη ενός σχολείου και να κατηγορείται-εμμέσως-για ηθική αυτουργία. Ούτε τρομοκρατούμαστε φυσικά ούτε φοβόμαστε. Το 2022 δεν είναι 1950 όσο και αν κάποιοι νοσταλγούν τις παλιές εποχές».

Δ. Παπαδημούλης: Οπισθοδρόμηση σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου η κλήση του Ν. Γιαννόπουλου

«Καλούν τον δημοσιογράφο του News247gr Ν. Γιαννόπουλο ως ύποπτο ηθικής αυτουργίας για τέλεση αδικήματος! Επειδή έκανε ρεπορτάζ! Οι διώξεις εναντίον δημοσιογράφων είναι επικίνδυνη οπισθοδρόμηση σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου και απειλή για τη Δημοκρατία!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)