to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 21.01.2022

Πολιτική

Δέσμη μέτρων για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία αιτείται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας

Την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (17.01.2022) μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την έλλειψη μέτρων της πολιτείας για την ασφαλή επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με το άνοιγμά τους τη νέα χρονιά, φέρνουν στη Βουλή με Αναφορά τους προς την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Ραγκούσης


Τρ. Αλεξιάδης: Να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων

Με την ανακοίνωσή της η  Ένωση Γονέων εκφράζει την αντίθεσή της στη διατήρηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου του 50%+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος, στην προχειρότητα της διάθεσης self-test με την έλλειψη διαθεσιμότητας στα φαρμακεία, στις συγχωνεύσεις τμημάτων, στην άρνηση των αρμόδιων Υπουργείων να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις τους για μέτρα που θα κρατήσουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία.

Το αίτημα για μαζικά δωρεάν rapid και μοριακά τεστ και η δημιουργία δημοσίων δομών που θα τα εξυπηρετούν, αποτελεί αίτημα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, η οποία περαιτέρω αιτείται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία και σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης, ο Τρ. Αλεξιάδης συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Αιγαίου, όπου σε συνάντησή τους με τη διοίκηση  εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν το θέμα της δωρεάν παροχής rapid και pcr tests για όλους, αλλά και τη δημιουργία δημοσίων δομών για την πραγματοποίηση τους. Οι υπάρχουσες υποστελεχωμένες δομές δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα την πολύωρη ή πολυήμερη αναμονή που καταλήγει παιδιά να μην προσέρχονται στα σχολεία. Ζήτησαν επίσης νοσηλευτές να αναλάβουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των tests και όχι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθώς και την πραγματοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης προς τους γονείς σχετικά με τον εμβολιασμό.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των Γονέων αναμένοντας τις απαντήσεις της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας - η οποία υποσχέθηκε κινητή μονάδα για τη δημιουργία των tests - δήλωσαν την ενωτική και αγωνιστική τους διάθεση  για την επίτευξη των στόχων τους.

Γ. Ραγκούσης: Υγειονομική κάλυψη των σχολείων με δωρεάν τεστ για covid-19, δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού ζητά η Ένωση Συλλόγων  Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Αναφορά προς  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και πλήρους υγειονομικής κάλυψης των μαθητών, εν μέσω του πανδημικού κύματος με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, οι μέχρι τώρα πολιτικές των Υπουργείων διακρίνονται από προχειρότητα στη διανομή των self test, εμμονή στις συγχωνεύσεις των τμημάτων με γνώμονα το οικονομικό κόστος, αδιαφορία για τα επιπρόσθετα έξοδα των οικογενειών για τον έλεγχο της πανδημίας με rapid και pcr τεστ, διαρκή υποστελέχωση των δομών υγείας, όπου υπάρχουν. Γι’ αυτό και ζητούν: δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους, δημιουργία νέων δομών στο Δήμο μας για το σκοπό αυτό, αναβάθμιση των δομών που υφίστανται, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία, σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)