to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:14 | 03.09.2013

Διεθνή

Οι αμερικανικές τράπεζες στρέφονται στις χορηγήσεις δανείων για την αγορά αυτοκινήτων

Οι τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξασφαλίζουν μεγαλύτερα έσοδα από τα δάνεια για την αγορά ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων ακόμη και σε δανειολήπτες υψηλού κινδύνου, καθώς οι παραλείψεις ή οι αδυναμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των οφειλετών μειώθηκαν στον τομέα αυτό και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την αγορά αυτοκινήτων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών προσελκύουν πιο αξιόπιστους πελάτες, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.


Οι αμερικανικές τράπεζες χορήγησαν το 36% των δανείων για την αγορά αυτοκινήτων σε δανειολήπτες υψηλού κινδύνου το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 34% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Experian Plc., η οποία συνέθεσε στοιχεία για τις πιστώσεις και για σχεδόν 700 εκατ. οχήματα στη Βόρεια Αμερική.

Η στροφή αυτή των τραπεζών προς το κατώτερο επίπεδο του πιστωτικού φάσματος σημειώθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης του ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Το ποσοστό αγοράς τους μειώθηκε κατά 4% στο 36% πέρυσι, καθώς οι θυγατρικές χρηματοδοτικές επιχειρήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών αύξησαν κατά 7% και πλέον το μερίδιο αγοράς τους, στο 25%. Οι πιστωτικές ενώσεις, που κατατάσσονται στην τρίτη θέση των χορηγήσεων δανείων για την αγορά οχημάτων, έχασαν από την πλευρά τους δύο μονάδες του ποσοστού αγοράς που είχαν, το οποίο περιορίζεται πλέον στο 15%.

Οι εταιρίες χρηματοδότησης των αυτοκινητοβιομηχανιών βελτίωσαν παράλληλα τη θέση τους, καθώς το 74% των χορηγήσεών τους δόθηκαν σε δανειολήπτες που η Exprerian θεωρεί χαμηλού κινδύνου.

Στο μεταξύ το ποσοστό των υπερημεριών των οφειλών για την αγορά οχημάτων που φθάνει τις 30 ημέρες μειώθηκε στο 2,38% του συνόλου, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο από το 2006, σύμφωνα με στοιχεία της Experian. Ένα ποσοστό 84,5% όσων απέκτησαν αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο το έπραξαν με δάνεια ή συμβάσεις μακρόχρονης εκμίσθωσης, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Το προηγούμενο υψηλό είχε καταγραφεί το 2008 (79,7%).


Κέρδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)