to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 21.01.2022

Πολιτική

Ζαχαριάδης σε Βορίδη: Για όσες μέρες νοσεί το παιδί, να δίνεται δικαιολογημένη άδεια ειδικού σκοπού για τον γονέα

«Συνέλθετε κ. Βορίδη! Κάντε το αυτονόητο. Δεν μας ακούσατε με την τηλεργασία, δεν μας ακούσατε με τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα σχολεία, δεν μας ακούσατε πουθενά… Η χώρα πληρώνει καθημερινά το τίμημα της ανεπάρκειάς σας…», τονίζει ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


«Είναι απλό και αυτονόητο, αν ένα παιδί νοσεί ο γονιός του δεν πρέπει να πάει στη δουλειά για να μην κολλήσει του συναδέλφους του (είναι στενή επαφή) και να βοηθήσει το παιδί που νοσεί», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κώστας Ζαχαριάδης και προσθέτει:

Ο κ. Βορίδης νομοθέτησε «για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, εκ των οποίων έως τρεις (3) ημέρες απουσίας καταγράφονται από την υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία λόγω νόσησης τέκνου με κορωνοϊό COVID -19 και έως δύο (2) ημέρες απουσίας αποτελούν κανονική άδεια. Μετά τη χρήση της ανωτέρω άδειας και εφόσον το τέκνο συνεχίζει να νοσεί, δεν επιτρέπεται η εκ νέου χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού του προηγούμενου εδαφίου, αλλά δύναται να χορηγηθεί άλλη διευκόλυνση…» ενδεικτικό του πόσο μακριά είναι η ηγεσία του ΥΠΕΣ από την καθημερινότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Γιατί οι τρεις μέρες καταγράφονται ως δικαιολογημένη άδεια και οι δύο ως κανονική άδεια;

Από πότε η κανονική άδεια χρησιμοποιείται για την ασθένεια τέκνου με COVID-19;

Γιατί εξαιρούνται τα τέκνα που είναι μαθητές λυκείου;

Συνέλθετε κ. Βορίδη! Κάντε το αυτονόητο. Δεν μας ακούσατε με την τηλεργασία, δεν μας ακούσατε με τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα σχολεία, δεν μας ακούσατε πουθενά… Η χώρα πληρώνει καθημερινά το τίμημα της ανεπάρκειάς σας… Φτάνει πια!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)