to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 21.01.2022

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Επικίνδυνη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών κι εκπαιδευτικών στη Χαλκιδική

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την επικίνδυνη διαχείριση του πανδημικού κύματος στην εκπαίδευση της Χαλκιδικής. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια σχετικής επιστολής της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.


Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι εξαιρετικά ελλιπή στα σχολεία, η πρόσβαση των μαθητών σε τεστ από τις δημόσιες δομές υγείας είναι γεμάτη από εμπόδια, οι οικογένειες από τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές επωμίζονται οι ίδιες το κόστος του τέστινγκ, ενώ ο ΕΟΔΥ δεν έχει επαρκή στελέχωση για καλύψει ανάγκες ιχνηλάτησης συρροής κρουσμάτων στα σχολεία. Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εξασφάλιση μασκών υψηλής προστασίας στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, ενώ δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Η Κυριακή Μάλαμα καλεί σε συνέχεια αυτής της κατάστασης, όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί η η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην εκπαίδευση της Χαλκιδικής είναι εξαιρετικά προβληματική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Προς: την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θέμα: Επικίνδυνη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη Χαλκιδική.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 16 Ιανουαρίου 2022 επιστολή της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, με την οποία επισημαίνονται τα σοβαρά κενά που εμφανίζονται στα σχολεία της Χαλκιδικής, σε σχέση με την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία. Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, υπάρχει άμεση ανάγκη εξασφάλισης μέσων προστασίας και πρόσβασης σε τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ απαιτείται κι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, όπως κι η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία της Χαλκιδικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)