to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 21.01.2022

Πολιτισμός

Πορεία έξι δεκαετιών: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο μουσικός Meat Loaf

Περιτριγυρισμένος από τους οικείους του έφυγε από την ζωή ο Μάρβιν Λι Αντάι, ευρέως γνωστός ως Meat Loaf, με μία πορεία έξι δεκαετιών στην μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο - Πρωταγωνίστησε στο πρωτότυπο Rocky Horror Picture Show το 1973 - Το μουσικό άλμπουμ Bat Out of Hell του 1977 αγοράζεται ακόμη από 200.000 ετησίως


Ο Meat Loaf, ο τραγουδιστής που είναι περισσότερο γνωστός για τα άλμπουμ «Bat Out of Hell», πέθανε σε ηλικία 74 ετών, όπως αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

Γεννημένος στο Ντάλας του Τέξας το 1947, ο Μιτ Λόαφ είχε πατέρα με σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού μετά από τον τραυματισμό του από θραύσμα όλμου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σχέση του με την Τέχνη έγινε εμφανής ήδη από την περίοδο που ήταν μαθητής.

Ο θάνατος της μητέρας του τον οδήγησε αρχικά σε πλήρη απομόνωση και στη συνέχεια σε μετανάστευση στην Καλιφόρνια, όπου ίδρυσε τους Meat Loaf Soul στο Σαν Φρανσίσκο. Το παρατσούκλι Meat Loaf (ρολό κιμά) του το είχε αποδώσει γυμναστής στο σχολείο λόγω του βάρους του.

Το 1968 με την επεισοδιακή συναυλία στο Cave ως support του Van Morrison και των Them, ξεκινάει μια εντυπωσιακή πορεία, που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων συμμετοχή στο μιούζικαλ Hair στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ, στο πρωτότυπο ανέβασμα του The Rocky Horror Picture Show το 1973 και στη συνέχεια στην κινηματογραφική εκδοχή του, πριν φτάσει το 1977 και το Bat Out of Hell, ο δίσκος που ξεκινάει την ομώνυμη τριλογία, περιλαμβάνεται στα δέκα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως (πουλάει ακόμη και σήμερα 200.000 κομμάτια κάθε χρόνο) και τον καθιερώνει οριστικά στην παγκόσμια σκηνή.

Ακολουθεί μια εντυπωσιακή παραγωγικά και σε επίπεδο απήχησης πορεία σε μουσική και κινηματογράφο, με συνολικές πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων, cd και ψηφιακών μουσικών συλλογών, αλλά και η συμμετοχή σε 65 ταινίες, μεταξύ άλλων στα Fight Club, Focus και Wayne’s World.

tags: Meat Loaf

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)