to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 20.01.2022

Πολιτική

Εξεταστική για ΜΜΕ: Μητσοτάκης και ΝΔ κουκουλώνουν τη λίστα Πέτσα - Άρον άρον στις 28/1 το πόρισμα (της ΝΔ) στη Βουλή

Την Παρασκευή 28/1 θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» - δηλαδή για τις υποθέσεις της λίστας Πέτσα και της Opinion Poll - Την απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής μετά από αίτημα όλων των βουλευτών της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη


Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος». Σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

Τη συζήτηση του πορίσματος στην ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει νωρίτερα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, «με σκοπό την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας».

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής καθώς και τις πορισματικές γνώμες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γραμματέας της Γιάννης Μελάς.

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε «ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση. Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες».

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ για Λίστα Πέτσα: Προέκυψαν και ποινικές ευθύνες για υπουργούς - Όλο το πόρισμα

Εξεταστική: Η ΝΔ αθωώνει τον Πέτσα - «Όσα ήταν νόμιμα και αναγκαία»

Το πόρισμα του KKE στην Εξεταστική για λίστα Πέτσα: «Σοβαρές πολιτικές ευθύνες και για τη διαδικασία και για την ουσία»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)