to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 20.01.2022

Διεθνή

Δ. Παπαδημούλης: Το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφίσματα και συντριπτικές πλειοψηφίες είναι υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

«Παρά την αντίθεσή της, η νέα Πρόεδρος οφείλει θεσμικά να υποστηρίζει και να προωθεί όλες τις θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου»


Δηλώσεις στον ειδησεογραφικό ιστότοπο ‘’Sputnik News” έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το άρθρο της Ιωάννας Κλεφτογιάννη έχει τίτλο «Ρομπέρτα Μέτσολα: Το παράδοξο με την 43χρονη Μαλτέζα που αναλαμβάνει το ‘τιμόνι’ της Ευρωβουλής» (<<Link δημοσίευσης), και σε αυτό ο έλληνας Αντιπρόεδρος τονίζει ότι «ως νέα Πρόεδρος θα κριθεί στην πράξη από το έργο της» αντιστρέφοντας για την περίπτωσή της και το ‘αρχή άνδρα δείκνυσι’.

Για τη στάση της νέας Προέδρου στο ζήτημα των αμβλώσεων, ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει πως «βρέθηκε επανειλημμένα στη μειοψηφία» καθώς αντιτάχθηκε σθεναρά σε όλα τα ψηφίσματα υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση. Για να προσθέσει ωστόσο πως «οφείλει θεσμικά να υποστηρίζει, να προωθεί και να ψηφίζει όλες τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στα θετικά για τον Δημ. Παπαδημούλη συμπεριλαμβάνεται η υπόσχεση της νέας Προέδρου για προώθηση της ισότητας και ενίσχυσης του πλουραλισμού εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και η στάση της στα ζητήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και υπέρ του κράτους δικαίου σε Ουγγαρία και Πολωνία, όπου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διατήρησε «μια θετική στάση πιο μπροστά και από τον μέσο όρο της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το οποίο προέρχεται».

Δεν παρέλειψε τέλος να σημειώσει πως παρά τις πολιτικές διαφορές, προσβλέπει σε «μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)