to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 20.01.2022

Κοινωνία

Υπόθεση βιασμού: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων - Στην Ελβετία οι τοξικολογικές της 24χρονης

Τι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ο 27χρονος κατηγορούμενος, ο αδελφός του και οι δύο φίλοι που συμμετείχαν στο πάρτι καθώς και ο 32χρονος που την προσκάλεσε - Εκτάκτως στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες - Έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας ξεκίνησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες γίνονται τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι καλούνται εκτάκτως από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες που κλήθηκαν στην Εισαγγελία, είναι τα αδέρφια οι Β. Λ και Ε. Λ, ο Κ. Π και ο Β .Τ. Επισημαίνεται ότι και οι τέσσερις στις καταθέσεις που είχαν δώσει τις προηγούμενες ημέρες, παρουσίασαν διαφορετικές εκδοχές και έπεσαν σε αντιφάσεις.

Νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει την Παρασκευή η 24χρονη, παρουσία ψυχολόγου. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αθανάσιος Ζιώγας, έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της νεαρής γυναίκας και έχει σκοπό να τα παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον για την υπόθεση της καταγγελίας του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. 

Καθώς οι πρώτες καταθέσεις των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό έρχονται στο φως, δείγματα που ελήφθησαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης θα σταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Ιατροδικαστής Κούτσης: Καθυστέρησαν οι διαδικασίες


Στο χάπι του βιασμού, που πιθανολογείται ότι δόθηκε στην 24χρονη, και τις ιδιότητες που προκαλεί αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Χ. Κούτσης μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στον Ant1. «Αυτό που αναζητείται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν έχει δοθεί κάποιο κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ένα τέτοιο είναι το χάπι του βιασμού. Αυτό έχει τις εξής ιδιότητες. Είναι υγρό άχρωμο και άοσμο. Μπορεί να το καταναλώσει κάποιος χωρίς να το καταλάβει. Έχουμε διαταραχές της μνήμης, πτώση των αναστολών, υπνηλία, ψευδαίσθηση ευφορίας και μειωμένο άγχος. Αυτά καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο το άτομο που έχει καταναλώσει αυτήν την ουσία», ανέφερε ο κ. Κούτσης.

Και συνέχισε: «Όταν έχουμε μια καταγγελία βιασμού πρέπει όλα να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς καθυστέρησε, θα έπρεπε να είχε γίνει πιο άμεσα. Δεν ξέρω τους λόγους, κάποια πράγματα καθυστέρησαν και λόγω αργιών».

Ο ιατροδικαστής εξήγησε τους λόγους της ανάγκης για άμεση εξέταση: «Οι περισσότερες ουσίες μετά από δύο ημέρες δεν ανιχνεύονται. Ωστόσο έχουμε ένα πολύ δυνατό όπλο, ιατροδικαστικά, τα ούρα. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις ουσίες και μετά από περισσότερες ημέρες. Επειδή η συγκεκριμένη ουσία που αναζητείται έχει μια ιδιαιτερότητα, υπάρχει ενδογενής παραγωγή, παράγει ο ίδιος ο οργανισμός τη συγκεκριμένη ουσία, για να μην έχουμε ενδεχόμενο λάθους».

Οι καταθέσεις

Διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όπου η 24χρονη Γεωργία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, δίνουν με τις καταθέσεις τους οι εμπλεκόμενοι. Ο 27χρονος Β.Λ., που συνελήφθη μετά την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, προβάλλει τον αναμενόμενο ισχυρισμό πως ό,τι έγινε ήταν με τη συναίνεσή της, ρίχνοντάς της μάλιστα την ευθύνη ότι ήταν εκείνη του πρότεινε να κοιμηθούν μαζί. Οι υπόλοιποι επιχειρούν να απεμπλακούν ισχυριζόμενοι ότι δεν γνωρίζουν τι συνέβη όταν η 24χρονη έφυγε από το πάρτι.

Στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος Β.Λ. αναφέρει πως γνώρισε για λίγο την Γεωργία στο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου, αλλά δεν μίλησε μαζί της. Υποστηρίζει πως αφού εκείνη έφυγε από το πάρτι, ο Μ.Π. – ο οποίος την είχε προσκαλέσει – του είπε ότι «μια κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνο της λέγοντας μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από την ρεσεψιόν να ανέβει».

«Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου» αναφέρει. Ο ίδιος παραδέχεται ότι την συνάντησε όταν βγήκε από το ασανσέρ μαζί με τον Κ.Π. και πως τη συνόδευσε αρχικά ξανά στο δωμάτιο όπου γινόταν το πάρτι. Υποστηρίζει ότι εκεί είχαν μείνει 6-7 άτομα και ότι οι δυο τους μίλησαν για ώρα.

.

Ο Β.Λ. ισχυρίζεται ακόμη ότι υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ τους, πως εκείνη ήταν που του πρότεινε να πάνε στο δωμάτιο και να κοιμηθούν μαζί και πως η ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους είχε «την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια».

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η 24χρονη του ζήτησε να παραμείνει και να κοιμηθεί στο δωμάτιο και ότι εκείνος αφού κατέβηκε στη ρεσεψιόν να φάει κάτι με τους φίλους του, ανέβηκε σε άλλο δωμάτιο και κοιμήθηκε «επειδή δεν ήθελε να ενοχλήσει την κοπέλα».

Ο Β.Λ. δηλώνει τέλος ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του «ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της».

Οι καταθέσεις των άλλων εμπλεκομένων
Άλλη εικόνα δίνει ο Κ.Π., που φέρεται ως διοργανωτής του πάρτι. Στην κατάθεσή του, ισχυρίζεται πως όταν πρωτοσυνάντησε την 24χρονη μαζί με τον Β.Λ., την ώρα που εκείνη ήρθε στο πάρτι, «φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ». Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έφυγε νωρίς από το πάρτι και πως ξαναείδε τον Β.Λ. γύρω στις 6 το πρωί, όταν κατέβηκαν να φάνε κάτι. «Ρώτησα τον Β. τι έγινε με την κοπέλα και μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που με επιδείξατε στην εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου» αναφέρει. Σε ερώτηση δε εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, απαντά: «Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο».

Ο αδελφός του κατηγορούμενου, Ε.Λ. ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ότι γύρω στις 3 τα ξημερώματα, είδε την 24χρονη να μιλά με τον Β.Λ. στον καναπέ «και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο, χωρίς όμως να ξέρω εάν έφυγαν μαζί» συνεχίζει. Όπως αναφέρει, ο αδελφός του επέστρεψε μόνος περίπου μισή ώρα αργότερα «όντας σε καλή κατάσταση» και γύρω στις 6 το πρωί – όταν βρέθηκαν όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάνε κάτι – «μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του ενώ και η ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο». Υποστηρίζει δε ότι μετά το πρωινό ο ίδιος κοιμήθηκε στο δωμάτιο όπου έγινε το πάρτι και ο Β.Λ. «κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιο μου».

Ο τέταρτος από τους εμπλεκόμενους Β.Τ. ισχυρίζεται ότι όταν πήγε στο πάρτι η 24χρονη ήταν «εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ», ότι δεν ήθελε να πιει κάτι και πως όταν αυτός προσφέρθηκε να της δώσει ένα μπουκαλάκι νερό του είπε «το μόνο που θέλω είναι να πάω στο δωμάτιο». Ισχυρίζεται δε ότι του είπε «επί λέξει: “Πήγαινέ με στο δωμάτιο και θα κοιμηθείς μαζί μου”». Και αυτός υποστηρίζει ότι δεν μίλησε άλλο μαζί της, και ότι αργότερα την είδε να συνομιλεί με τον Β.Λ. «Αποχώρησαν μαζί από το δωμάτιο και τον φίλο μου ξαναείδα το πρωί στις έξι στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Γνωρίζω, όπως μου είπε ο φίλος μου Β., ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα, αλλά δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες» αναφέρει στην κατάθεσή του.

Τέλος, ο 32χρονος μετρ της καφετέριας Μ.Π., στην κατάθεσή του, παραδέχεται πως ήταν αυτός που κάλεσε την 24χρονη στο πάρτι. Ισχυρίζεται η Γεωργία αποχώρησε από το πάρτι με τη φίλη της γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα «και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα και εγώ με τον φίλο μου». Αναφέρει δε πως όταν αποχώρησε από το δωμάτιο, η 24χρονη του είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της. Και αυτός ισχυρίζεται πως δεν υπέπεσε στην αντίληψή του να έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο. «Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο» κατέθεσε.

Στο μεταξύ, νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει την Παρασκευή η 24χρονη, παρουσία ψυχολόγου. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αθανάσιος Ζιώγας, έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της νεαρής γυναίκας και έχει σκοπό να τα παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι δείγματα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης έχουν σταλεί στην Ελβετία, που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών και αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Αθ. Ζιώγας δήλωσε χθες ότι η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει από την κλινική εξέταση εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό της 24χρονης, στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα. Όπως συμπλήρωσε, η ιατροδικαστής που υπογράφει δεν αποκλείει να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία.

Ο δικηγόρος της 24χρονης αποκάλυψε δε πως άλλες δύο γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του και του έχουν καταγγείλει ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)