to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 20.01.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Ήταν άτυχος τελικά ο Νίξον...

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ΑΡΤ TV»


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS:

«..Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή όσο αφορά το σκάνδαλο NOVARTIS, το ξέρει πολύ καλά η ΝΔ αλλά και οι δημοσιογράφοι. Και είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο αλλά και Ελληνικό σκάνδαλο NOVARTIS.

Το έχει παραδεχθεί η ίδια η εταιρία, καταβάλλοντας 350 εκ δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ και οι καταθέσεις που έχουν δοθεί όσο αφορά τη χώρα μας μαρτυρούν ότι η εταιρία χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές.

Ενώ λοιπόν ακόμα δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση του σκανδάλου, ξαφνικά κατηγορούνται δημοσιογράφοι για σύσταση συμμορίας και μάλιστα αυτό, ευθύς αμέσως από τη σύνταξη του πορίσματος της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή και ενώ απλά οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι διενεργούσαν έρευνα και εξέφραζαν άποψη για το ζήτημα.

Διώκονται λοιπόν για κάτι που αποτελεί τη βάση της δημοσιογραφικής δουλειάς.

Οι πολιτικές ευθύνες που αφορούν την υπόθεση είναι δεδομένες. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούσε ηNOVARTIS.

Όμως τα δικαστήρια δεν εξετάζουν τις πολιτικές ευθύνες, αλλά την ύπαρξη πιθανών ποινικών ευθυνών ( πολιτικών-εμπόρων-γιατρών κλπ).

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν που απλά έκαναν τη δουλειά τους, κατηγορούνται ότι ΄΄έστησαν΄΄ το σκάνδαλο NOVARTIS.

Με αυτή την έννοια , εδώ έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη δημοκρατία στον τόπο μας και μια πρώτη αντίδραση έρχεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η βασική λοιπόν επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει το κεφάλαιο NOVARTIS και εκεί που άλλοι θα έδιναν εύσημα στους δημοσιογράφους αυτή τους καλεί σε απολογία.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ήταν άτυχος  ο Νίξον που στο σκάνδαλοWatergate δεν γνώριζε ανάλογες πρακτικές, ώστε να βάλει φυλακή τους δημοσιογράφους τηςWashingtonPost.

Το πρόβλημα είναι ότι η όλη εξέλιξη γίνεται υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι έκδηλη η εκδικητική μανία που τη διακατέχει.

Δεν είναι δυνατόν , κάποιος που κατηγορεί τον πρωθυπουργό , να διώκεται με την κατηγορία ότι έχει συστήσει εγκληματική συμμορία.

Αυτά γίνονται μόνο στην Τουρκία και σε άλλα αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Αν η λογική που υπάρχει σήμερα από την κυβέρνηση και τη ΝΔ, υπήρχε και στη συζήτηση για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τότε τα ¾ των δημοσιογράφων θα έπρεπε να είχαν προσαχθεί στον εισαγγελέα κάτι που όμως δεν έγινε.

Η ερευνητική δημοσιογραφία προστάζει, να παίρνει κάτι ο δημοσιογράφος, να προσπαθεί να βρει στοιχεία και να διατυπώνει τη γνώμη του ελεύθερα.

Δεν πρέπει λοιπόν να προωθείται από ορισμένους η άποψη ότι ο δημοσιογράφος θα πρέπει να είναι ΄΄κομιλφο΄΄.

Αυτό που στο τέλος - τέλος θα πρέπει να διερευνηθεί είναι να αποκαλυφθούν αυτοί που ΄΄στήνουν΄΄ την διαδικασία συγκάλυψης της υπόθεσης, ώστε ο Ελληνικός λαός, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της ακρίβειας, της πανδημίας , του σκανδάλουNOVARTISκλπ, να θεωρεί υπεύθυνους τους Βαξεβάνη, Παπαδάκου  , Τουλουπάκη και άλλους,ότι ήθελαν να βλάψουν τον κο Βενιζέλο, τον κο Σαμαρά, τον κο Λοβέρδο και πάει λέγοντας…

Αν αυτό δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας, τότε ποιο είναι;;»

Βλέπε το βίντεο: https://www.facebook.com/vitsasd/videos/1549144012118516

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)