to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παραλίγο νέα τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά

Σχεδόν 2,5 μόλις μήνες μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη στην προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 46χρονος λιμενεργάτης Δημήτρης Δαγκλής, παρά λίγο να είχε συμβεί και μια νέα τραγωδία.


φωτο. EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως καταγγέλλει η ΕΝΕΔΕΠ (το σωματείο εργαζομένων που δραστηριοποιείται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η ΣΕΠ Α.Ε., η οποία είναι θυγατρική της Cosco) σημειώθηκε στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ, πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβασίας των εμπορευματοκιβωτίων και για «δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο έναν συνάδελφο».

Την καταγγελία της συνοδεύει και από σχετικό βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται το περιστατικό.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ

To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων.

Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο, στο βωμό του κέρδους της COSCO.

Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)