to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 18.01.2022

Πολιτική

Τη διερεύνηση των συνθηκών των τραγικών δυστυχημάτων των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν την εκκωφαντική σιωπή για το εργατικό δυστύχημα τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ, όσο και από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Τη διερεύνηση των συνθηκών των τραγικών δυστυχημάτων των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, με την τραγική αφορμή ενός νέου θανάτου 50χρόνου εργαζομένου, μέλους συνεργείου εργολάβου που έχασε τη ζωή του την ώρα που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, ζητούν με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν πενήντα δύο (52) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σωκράτη Φάμελλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν επιπλέον την εκκωφαντική σιωπή για το εργατικό δυστύχημα τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ, όσο και από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές σημειώνουν πως το εν λόγω τραγικό δυστύχημα σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, συμβαίνει σε συνέχεια του τραγικού θανάτου άλλων τριών εργαζομένων κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Ευβοίας, τον Απρίλιο του 2021, και του θανάτου δύο τεχνιτών που δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού έχασαν τη ζωή τους στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ στις 16 Απριλίου του 2021, τραγικά αποτελέσματα της εργολαβοποίησης όλων των εργασιών και πλημμελούς εποπτείας.

Ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ποια εργολαβική εταιρεία είχε αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ, εάν ασκούσε εποπτεία κάποιο στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ κατά τις εργασίες του εργολάβου στα Καλύβια Πεζούλας όταν το δυστύχημα έλαβε χώρα, υπό ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 50χρονου εργαζόμενου, εάν προτίθεται ο ΔΕΔΔΗΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη αποκατάσταση της οικογένειας του θύματος, καθώς και ποιες ενέργειες έχει αναλάβει η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για την ασφάλεια της εργασίας και στελέχωσης των συνεργείων του.

Ρωτούν ακόμα εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας, και ειδικότερα του ΣΕΠΕ, και να ενισχύσει τις πολιτικές για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν τέλος, να κατατεθούν: το πόρισμα της Επιτροπής που συγκροτήθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διερεύνηση του δυστυχήματος στο Γυμνό Ευβοίας και τα πορίσματα αυτοψίας και των ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών μετά τα ατυχήματα στα Καλύβια Πεζούλας, στο Γυμνό Ευβοίας και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ.

tags: ΔΕΔΔΗΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)