to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 18.01.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Δημοσιογράφος του Bloomberg τον επιπλήττει για fake news

Ο υπουργός Ανάπτυξης για μια ακόμα φορά υιοθέτησε ανακριβή στοιχεία και τα προμόταρε στο Twitter, για να λάβει διάψευση από δημοσιογράφο που ζει στη Βρετανία


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πολιτικό προφίλ του οποίου έχει πληγεί βαθύτατα από τον πλαφόν των 47 ευρώ στα PCR test και από τις αποκαλύψεις ότι ακόμα και σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου πέτυχε καλύτερη τιμή, βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί.

Έτσι έσπευσε να υιοθετήσει και να προμοτάρει στο Twitter ρεπορτάζ ιστοσελίδας που παρουσίαζε τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες για να υποστηρίξει το αφήγημά του ότι η χώρα μας έχει από τα μικρότερα πλαφόν.

Στο ρεπορτάζ αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν χορηγούνται δωρεάν.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg στη Βρετανία, Λουκίας Γυφτοπούλου, η οποία του απάντησε μέσω Twitter:

«Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τις τιμές των PCR και rapid test σε 23 χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία, σε 15 από τις 24 χώρες, τα πιο έγκυρα τεστ, δηλαδή, τα PCR συνταγογραφούνται και δίνονται δωρεάν στους πολίτες, σε αντίθεση με τη χώρα μας που η κυβέρνηση αρνήθηκε να συνταγογραφούνται και έβαλε το πλαφόν στα 47 ευρώ.

Όσον αφορά στη Βρετανία τα rapid είναι δωρεάν στα φαρμακεία και τα διαγνωστικά κέντρα ενώ και τα PCR είναι δωρεάν για όσους έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)