to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 17.01.2022

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα τους περάσει το κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης υπέρ των παρασίτων της ολιγαρχίας

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να μεταφέρει πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία», υπογραμμίζοντας πως «τα λέει όλα» το «να έχεις γιατρούς και νοσηλευτές να απεργούν για να δουλέψουν, και την κυβέρνηση να τους εμποδίζει»


Στο Παίδων Πεντέλης μετέβη σήμερα (17/1/22) ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε με τους εργαζομένους του νοσοκομείου που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για τις εξελίξεις, με τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο και την αναστολή λειτουργίας του.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να μεταφέρει πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία», υπογραμμίζοντας πως «τα λέει όλα» το «να έχεις γιατρούς και νοσηλευτές να απεργούν για να δουλέψουν, και την κυβέρνηση να τους εμποδίζει». Όπως είπε, «μόνο και μόνο ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί ενός δημόσιου νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης, απεργούν για το δικαίωμα να δουλεύουν υποδεικνύει το φιάσκο αυτής της κυβέρνησης και την κακία της απέναντι, όχι μόνο στα παιδιά και στους γονείς που χρησιμοποιούν αυτό το νοσοκομείο, αλλά σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αφού τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση «ακολουθεί τα βήματα της κυβέρνησης Σαμαρά-Γεωργιάδη που κλείναν τα νοσοκομεία με τα πρώτα μνημόνια», πρόσθεσε πως «σήμερα έρχονται να κλείσουν υπέρ των ιδιωτών, των παρασίτων της ολιγαρχίας ένα νοσοκομείο κόσμημα, ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που υπάρχουν για παιδιά» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ του αγώνα αυτών των ανθρώπων, γονιών, νοσηλευτών, γιατρών. Δεν θα τους περάσει!».

Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε τη στήριξή του κόμματός του προς τους εργαζομένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «εμείς ήρθαμε εδώ για να σας στηρίξουμε... δεν πρέπει να χαθεί η μάχη σας εδώ σε καμία περίπτωση. Για μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει ιδιωτική υγεία και γι' αυτό θεωρούμε εμβληματικό τον αγώνα σας. Θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και με άλλους για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα σας».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε τη θέση του ΜέΡΑ25 να δημιουργηθούν ξεχωριστά κέντρα τόσο για μαζικά τεστ όσο και για εμβολιασμό, και όχι «να γίνει ο κανιβαλισμός των νοσοκομείων μας από εμβολιαστικά κέντρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)