to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 17.01.2022

Πολιτική

«Ερντογανοποίηση της πολιτικής ζωής»: Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δηλώσεις Οικονόμου

«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη κριτική του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου που αφήνει σαφέστατες αιχμές για χειρισμούς Μαξίμου στη προσπάθεια ποινικοποίησης της ερευνητικής δημοσιογραφίας και τις διώξεις των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο Νοβάρτις, επιβεβαιώνει απόλυτα τη κριτική μας περί καθεστωτικής νοοτροπίας και ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής»


Aίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στον Γιώργο Κύρτσο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο μίλησε απαξιωτικά για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, αλλά άφησε σαφείς αιχμές για τις «επιδιώξεις και προθέσεις του». Το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Γιώργου Κύρτσου κατά της κυβέρνησης, με τελευταία τη στήριξη στον Κώστα Βαξεβάνη που διώκεται για το σκάνδαλο Novartis.

Όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η« απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη κριτική του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου που αφήνει σαφέστατες αιχμές για χειρισμούς Μαξίμου στη προσπάθεια ποινικοποίησης της ερευνητικής δημοσιογραφίας και τις διώξεις των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, επιβεβαιώνει απόλυτα τη κριτική μας περί καθεστωτικής νοοτροπίας και ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής».

«Πλέον ο κόσμος όλος, ακόμη και εντός της ΝΔ, το έχει τούμπανο, και ο κ. Μητσοτάκης κρυφό καμάρι...» σημειώνει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι έντονη ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου στους ισχυρισμούς του Γιάννη Οικονόμου. Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαΐκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε άμεσα στον Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαΐκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα» σημείωσε ο Γιώργος Κύρτσος με ανάρτησή του στο Twitter.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)