to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 17.01.2022

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: Όσο διαρκεί η ρήτρα διαφυγής να γίνουν αλλαγές και στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε ως άτυπος εισηγητής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκό εξάμηνο για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής: Ετήσια έρευνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2022 - Εξέταση του σχεδίου γνωμοδότησης».


«Το θετικό βήμα που έγινε με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι απαραίτητο να αποτελέσει μια μονιμότερη ιδέα, όχιμόνο για να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις αλλά και για μια δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Με την ιδιότητά του ως σκιώδης εισηγητής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (TheLeft),ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπετα εξής:

«Ευχαριστώ κε Πρόεδρε.

Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσω την συνάδελφο Margarida Marques, για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει και η οποία θα αποτελέσει μια πολύ καλή βάση για όλες τις πολιτικές ομάδες.

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναμορφωθεί η διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και να προσαρμοστεί στο Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που είναι ένα καινούριο εργαλείο. Και επίσης, νομίζω ότι όσο διαρκεί η ρήτρα διαφυγής, πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές και στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Και να προσαρμοστούμε και στις αναγκαίες αλλαγές όσον αφορά στο Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης.

Σε αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό να ενισχυθεί και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και επειδή συζητούμε για καινούρια εργαλεία και για αλλαγές στο πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης, νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτούμε και τη δημιουργία μονιμότερων εργαλείων για την αντιμετώπιση κρίσεων.Το θετικό βήμα που έγινε με το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι απαραίτητο να αποτελέσει μια μονιμότερη ιδέα, όχι μόνο για να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις αλλά και για μια δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη.

Σας ευχαριστώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)