to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:51 | 17.01.2022

Διεθνή

Στο περιθώριο από τους Ρεπουμπλικάνους οι επικριτές του Τράμπ

Οι δέκα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που ψήφισαν για την παραπομπή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, έχουν σταδιακά γίνει οι «παρίες» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς το κόμμα τους, κινείται προς την αντίθετη πολιτική κατεύθυνση, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.


Η βουλευτής Λιζ Τσέινι υπηρέτησε στη θέση του τρίτου υψηλόβαθμου μέλους των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκδιώχθηκε από την αναφερόμενη θέση ηγεσίας την προηγούμενη χρονιά, με τη διαδοχική απόρριψη από την ίδια, των ισχυρισμών του Τραμπ για εκτεταμένη εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

 Η Λιζ Τσέινι απομακρύνθηκε από την ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού  Κόμματος

Ο βουλευτής Άντονι Γκονζάλες επικαλέστηκε «τοξική δυναμική» εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Σεπτέμβριο, σε μία ανακοίνωσή του, για την απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ohio Rep. Anthony Gonzalez, a Republican who voted to impeach Trump, won't  seek re-election

Η βουλευτής Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον εξέδωσε μία ανακοίνωση καταδικάζοντας την παραπομπή του Τραμπ και εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση της Χερέρα Μπάτλερ.

GOP Rep. Jaime Herrera Beutler's impeachment statement weakened Trump's  defense - Vox

Ο βουλευτής Τζον Κάτκο πέρα από την ψήφο του υπέρ της παραπομπής του Τραμπ ξεπέρασε τις κομματικές γραμμές, πολλές φορές μετά την 6η Ιανουαρίου, παρακούοντας τις θέσεις του πρώην προέδρου.

Katko sues to gain more oversight over absentee count, joining Tenney, May,  Renna in similar lawsuits - syracuse.com

Ο βουλευτής Άνταμ Κίσινγκερ είναι σήμερα, ο μόνος βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος μαζί με την Τσέινι, είναι μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

GOP Trump critic Rep. Adam Kinzinger of Illinois won't seek re-election in  2022

Ο βουλευτής Πίτερ Μέιτζερ, είναι ο μόνος βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο Κογκρέσο. Από τότε, έχει απομονωθεί από τις ομάδες των Ρεπουμπλικάνων σε επίπεδο κομητείας στην εκλογική περιφέρειά του, ενώ πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να τον ανταγωνιστούν στον προκριματικό εκλογικό κύκλο.

 'I'm  very worried about long-term trends' | Representative Peter Meijer

Ο βουλευτής Νταν Νιούχαουζ. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν να βρεθούν απέναντι του, στον προκριματικό εκλογικό κύκλο του Αυγούστου, αλλά ο Τραμπ δεν έχει ακόμη υποστηρίξει δημόσια κάποιον υποψήφιο.

Daniel (Dan) Milton Newhouse | TheHill

Ο βουλευτής Τομ Ράις έχει αποκλειστεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νότια Καρολίνα, μετά την ψήφο του, υπέρ της παραπομπής του Τραμπ.

GOP Rep. Tom Rice regrets Jan. 6 objection vote, says Trump 'responsible'  for riot

Ο βουλευτής Φρεντ Άπτον υπηρετεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1987, ενώ δέχθηκε την κριτική των Ρεπουμπλικάνων, για τη μη τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, τους προηγούμενους μήνες.

Allegan County Republicans censure Congressman Fred Upton for Trump  impeachment vote - mlive.com

Ο βουλευτής Ντέιβιντ Βαλαντάο, εκπροσώπησε τους Ρεπουμπλικάνους κατά τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια, που είναι μία από τις πιο σημαντικές αμερικανικές πολιτείες για τη διαμόρφωση της εκλογικής δυναμικής.

Two California Republican members join GOP push for DACA fix this year -  Baltimore Sun

Πηγή: The Hill

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)