to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 16.01.2022

Πολιτική

«Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς»: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόπειρα της ΝΔ να στρέψει την προσοχή στον «απείθαρχο Πολάκη»

«Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβερνώσας παράταξης να εκμεταλλευτεί πολιτικά το συμβάν με την ετσιθελική βεβαίωση προστίμου σε εργαζόμενο ταβέρνας όπου βρισκόταν και ο Π. Πολάκης, συμβάν που δεν είναι καθόλου όπως το παρουσιάζουν τα φίλιά της μέσα


«Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται», σημειώνει εισαγωγικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

«Πρώτα από όλα γιατί επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων - ένας από αυτούς μάλιστα και δημοσιογράφος - οι οποίοι επώνυμα καταθέτουν τα πραγματικά γεγονότα και την πιστή τήρηση των μέτρων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και ότι  ο αστυνομικός που επέβαλε πρόστιμο χωρίς να έχει προηγηθεί παράβαση, όταν ρωτήθηκε αν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, δήλωσε : "Ναι, έχουμε εντολή να κόψουμε πρόστιμο "».

«Παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφορές από τη ΝΔ» - Πώς βρέθηκαν έγγραφα της αστυνομίας στην κατοχή κυβερνητικού βουλευτή;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ακόμα:

«Αλλά αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε απλά είτε για υπέρβαση καθήκοντος είτε ακόμη και για απόπειρα φτηνής προβοκάτσιας απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως, έχουμε άλλη μια ένδειξη παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφοράς από τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον βουλευτή της Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρωί στο διαδίκτυο υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ, για να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα κόντρα στις μαρτυρίες εργαζομένων και θαμώνων, χωρίς όμως να εξηγεί πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αντί λοιπόν να κάνουν τον τιμητή όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό με κορωνογλέντια και μοτοκρός την ώρα της καραντίνας, καλό είναι να απαντήσουν - και μάλιστα ο ίδιος ο κος Θεοδωρικάκος - σε πολύ πιο σοβαρά ερωτήματα:

  • Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε  επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;
  • Έχουν πρόσβαση οι  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;»

«Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

To περιστατικό στην ταβέρνα

Ο Π. Πολάκης σε ανάρτησή του περιγράφει το συμβάν:

«Χθες βράδυ πήγα να φάω οικογενειακώς στο γνωστό και εξαιρετικής ποιότητας μαγαζί "Ψαρομεζέδες" στο Μοσχάτο. Εκεί έγινα μάρτυρας του εξής απαράδεκτου και ελεεινού περιστατικού:
Το εστιατόριο έχει 5-6 γκαρσόνια ευγενέστατα, τα οποία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του κορωναιου. Μας έλεγξαν τα πιστοποιητικά όπως μπήκαμε να καθίσουμε ,όλα τα τραπέζια είχαν αντισηπτικά και το προσωπικό φορούσε διαρκώς τη μάσκα του κατά το σερβίρισμα και την κυκλοφορία τους στους δυο χώρους του εστιατορίου.
Κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια ,αδελφός μάλιστα του ιδιοκτήτη ,κατέβασε τη μάσκα του ,όχι στο χώρο των πελατών αλλά πίσω από το γκισέ του ταμείου για να φάει κάτι .
Εκείνη τη στιγμή ακριβώς δυο τύποι που ήταν έξω από το μαγαζί μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί «παρεβη τα μέτρα έναντι του κοβιντ» για να του κόψουν πρόστιμο!
Επειδή από εκεί που καθόμουν είδα τη σκηνή, σηκώθηκα αμέσως και πήγα στους δυο αστυνομικούς ,ο ένας μάλιστα ήταν και υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου και τους είπα πως αυτό που κάνουν είναι ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ,πως όλο το προσωπικό του μαγαζιού τηρεί μέχρι κεραίας τα μέτρα και να ρωτήσουν τις 7-8 παρέες που ήταν μέσα για επιβεβαίωση και πως το να του κόψουν πρόστιμο είναι απλά επίδειξη αυταρχισμού και τίποτα δεν προσφέρει στην πανδημία!!!
Ο υποδιοικητής του τμήματος μου είπε πως εμποδίζω τον έλεγχο και τον ρώτησα αφού του επανέλαβα πως είδα τη σκηνή και πως αυτό που κάνουν είναι ΣΤΗΜΕΝΟ, αν έχει εντολή να κόψει πρόστιμα. Η απάντηση του ήταν «ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΟΨΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ» !
Τότε του είπα πως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ πως έχει και αυτός προσωπική ευθύνη για αυτήν την παράνοια που κάνουν και πως θα ενημερώσω τη διοικηση της ελληνικης αστυνομίας για αυτό που έκαναν και πως αυτό το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.
Αυτοί έκοψαν το πρόστιμο, εγώ πήρα τηλέφωνο τη διοίκηση της Ελληνικής αστυνομίας τους ενημέρωσα τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε ,τους είπα πως δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, γιατί είναι ΑΔΙΚΟ και ΣΤΗΜΕΝΟ και μάλιστα με στυλ αυταρχισμού άλλων εποχών και μου είπαν πως θα το δουν !
Περιμένω μέχρι τώρα να με ενημερώσουν αν έκαναν κάτι και εν τω μεταξύ βλέπω σε κάτι περιθωριακά σάιτ μια εκδοχή αυτών που έγιναν η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και για την οποία εκδοχή αν δεν την κατεβάσουν τώρα θα φάνε μήνυση(φωτο 2) όπως και κάθε άλλος που θα αναπαράγει αυτά τα τρισάθλια ΨΕΜΜΑΤΑ».

Η περιγραφή από δημοσιογράφο που ήταν επίσης στην ίδια ταβέρνα:

Για το περίφημο, πλέον, περιστατικό σε ταβέρνα του Μοσχάτου, όπου αστυνομικός έκοψε άδικα πρόστιμο σε εργαζόμενο επειδή είχε κατεβάσει τη μάσκα του σε ώρα διαλείμματος, προκαλώντας την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πολάκη, είναι χαρακτηριστικά όσα περιγράφει και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπανίδης:

«Ανδρας περίπου 33 χρόνων με πολιτικά εισέρχεται στο εστιατόριο για να κάνει έλεγχο. Εντοπίζει έναν εργαζόμενο που δεν φορούσε μάσκα γιατί εκείνη την ώρα έτρωγε. Όταν ανακοινώνει στον εργαζόμενο ότι θα του επιβάλλει πρόστιμο, αιφνιδιάζεται και του απαντά ότι αυτό «είναι άδικο», διηγείται ο δημοσιογράφος.

«Κατέβασα τη μάσκα στιγμιαία για να δοκιμάσω ένα τυράκι», αναφέρει ο εργαζόμενος. Ο άνθρωπος που απευθύνει την κατηγορία δηλώνει την ιδιότητά του και επιμένει να βεβαιώσει το πρόστιμο. Σύμφωνα με τον κ. Παπανίδη αντιλαμβάνεται ο Παύλος Πολάκης τι συμβαίνει, σηκώνεται από το τραπέζι του και πηγαίνει προς το μέρος τους.

Αντιλαμβανόμενος την αδικία που βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζει στον αστυνομικό ότι το πρόστιμο των 300 ευρώ δεν πρέπει κατά την άποψή του να βεβαιωθεί.

Ο αστυνομικός επιμένει και καλεί τον επικεφαλής του κλιμακίου που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν έξω από το εστιατόριο με πολιτικά πλαισιομένος από δύο ένστολους.

Μιλά με τον πρώην υπουργό σε ήρεμο τόνο και επιμένει ότι το πρόστιμο είναι σωστό και πρέπει να βεβαιωθεί. Ο Πολάκης επιμένει για το αντίθετο. Περιμένουμε την... «έκρηξη» η οποία όμως δεν έγινε.», σημειώνει.
Και συνεχίζει «οι δύο πλευρές μιλάνε σε ήπιο τόνο αλλά διαφωνούν.


Ο κ. Πολάκης ενημερώνει τον υπαστυνόμο επικεφαλής ότι θα απευθυνθεί στην ηγεσία της αστυνομίας, όπου θα καταγγείλει την απαράδεκτη εμμονή του να βεβαιώσει πρόστιμο εκεί που δεν υπάρχει. Τότε ακριβώς γίνεται ο απαράδεκτος διάλογος κατά τον οποίο ο υπαστυνόμος λέει ότι έχει «εντολή να γράψει». Εκθέτει την αστυνομία και δίνει σε όλους μας την εντύπωση ότι τα κλιμάκια ελέγχου βγαίνουν και πρέπει να γυρίσουν με συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων είτε έχουν γίνει, είτε όχι.

«Τι είπε ο άνθρωπος» αναρωτιέται ένας άλλος πελάτης της ταβέρνας, που και αυτός δεν έχει εμπλοκή με το επεισόδιο και απλώς παρακολουθεί τους διαλόγους.

Στο σημείο αυτό ο πρώτος αστυνομικός για να υποστηρίξει τον ανώτερό του αλλά και την επιβολή του προστίμου παραδέχεται δημόσια:

«Μην μου λες εμένα ότι φορούσες την μάσκα. Πέρασα τρεις φορές από έξω και παρακολουθούσα αν φοράτε τις μάσκες και σε είδα». Παραφιλούσε δηλαδή τους ανθρώπους που δουλεύουν για να δει πότε θα κάνουν το λάθος και να... παρέμβει.

Όταν το άκουσα μου θύμισε την τροχαία πριν από 30-40 χρόνια και πλέον που παραφυλούσε πίσω από τις πικροδάφνες για να παραπλανήσει τον πολίτη και να βεβαιώσει υπερβολική ταχύτητα, παράνομη αναστροφή κλπ. Δεν μπορεί όμως σήμερα η αστυνομία να εφαρμόζει πρακτικές... Χωροφυλακής», καταλήγει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)