to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 16.01.2022

Πολιτική

9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: Η παρέμβαση μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με το φακό του left.gr

Tη Δευτέρα 17/1 συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Oι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 16/1 εκδήλωση μνήμης στο σημείο της δολοφονίας μετά θρηνούμε ακόμα την απώλειά του, τιμούμε ξανά τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου με όνειρα, ελπίδες και στόχους ζωής που δεν πρόλαβαν να γίνουν πραγματικότητα.


Οι O.M. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Άνω Πετραλώνων-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού) σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας διοργάνωσαν σήμερα  εκδήλωση μνήμης στο σημείο δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες στα Άνω Πετράλωνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους, το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι ο αγώνας ενάντια στο τέρας του φασισμού είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος.

«Το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους στη γειτονιά των Πετραλώνων σηματοδότησε μια ιστορική τομή. Ήταν η στιγμή που ο νεοναζισμός είχε βρει τον χώρο του στην ταλαιπωρημένη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία. Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν δεν είναι πράξεις ανάμνησης ενός ξεπερασμένου παρελθόντος», σημείωνουν χαρακτηριστικά οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση, επισημαίνοντας: «Είναι ζωντανές πράξεις αγώνα, είναι πράξεις αντίστασης σε κάθε προσπάθεια λήθης και σχετικοποίησης του φασισμού».

Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας βρέθηκαν στην εκδήλωση και κατέγραψαν με ήχο και εικόνα τα τεκταινόμενα:

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται, πλήθος και εξωτερικοί χώροι

Λίγα λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "αυτό Ιανουαρίου 2013 Στο της σημείο 17ης της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκεα ξημερώματα τα 27χρονος Σαχζάτ Λουκμάν Δεν ξεχνάμε στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους. αντιφασιστικός αγώνας είναι διαρκής! ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑ ΣαχτΖόΤ ουκμάν ΠΡΟΣ ΠΤΩΣΙΣ "DAN"


Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Α' Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης, Ρήγα Αξελού, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

Παραβρέθηκαν και άφησαν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας αντιπροσωπείες της Ν.Ε. Α' Αθήνας και των Ο.Μ. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Πόλης.

Γ. Ψυχογιός: Παλεύουμε πάντα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, χωρίς αόρατους ανθρώπους

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΟΔΟΣ 0 αγώ στο τέρο είν είναι αγών ക8"

«Εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τάγματα εφόδου της ΧΑ στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε και παλεύουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή, απέναντι στο μίσος, το ρατσισμό και το φασισμό που στοχοποιούν και ενίοτε σκοτώνουν τους πιο ευάλωτους, τους διαφορετικούς, τους φτωχούς, ξένους και ντόπιους», σημείωσε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τονίζοντας

«Παλεύουμε πάντα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, συνοχής και δικαιοσύνης για όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αόρατους ανθρώπους, χωρίς αποδιοπομπαίους τράγους, χωρίς εκμετάλλευση. Γιατί τα δικαιώματά τους είναι δικαιώματα όλων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να κλείνουμε τα μάτια, γιατί μπορεί να είμαστε τα επόμενα θύματα».

Εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρός της, Τζαβέντ Ασλάμ:

Μπορεί να είναι εικόνα ‎7 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και ‎κείμενο που λέει "‎PCG ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ "H EN يونان اتحاد کمیونٹی بتان PAKISTAN COMMUNITY OF GREECE "UNITY ratinou.7 Omonoia, Athens Tel./Fax: 210 3210016 pakistancom.gr@g‎"‎‎

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Περισσότερες φωτογραφίες στο σχετικό άλμπουμ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)